Kentsel dönüşümün duvarı üstüne yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Kentsel dönüşümün duvarı üstüne yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2010 00:00

Başkent’in en büyük tartışma konularının başında gelen kentsel dönüşüm projelerinin en büyüğü olan Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nde facianın eşiğinden dönüldü. Yıkımına başlanıp yarım bırakılan metruk evin, duvarının altında kalan 16 yaşındaki Fatih Karakaya ölümden döndü.

Talihsiz genç günlerce hastanede kalırken, Baba Zafer Karakaya “Olaydan sonra oğlumun üstüne çöken binayı yıktılar ama burada daha yüzlerce yıkılabilecek yapı var” dedi.

Hastanede günlerce hayati tehlikeyi atlatmak için yaşam mücadelesi veren talihsiz genç, başından geçenleri şöyle anlattı:

Dokununca çöktü

“Orada dolaşıyordum. Köpek yavruları vardı, onları sevmek istedim. Onları yakalayabilmek için yukarıya çıktım, çatısı olmayan eve girdim. Duvara dokundum dokunur dokunmaz, duvar üstüme geldi.
Yakınlarda bir çocuk oyun oynuyormuş, bağırışımı duyup geldi. Beni görünce, teyzesini çağırmış. Üzerimdeki tuğlaları etraftakilerin yardımıyla kaldırdılar. Sadece midem ağrıyordu bir şeyim yoktur diye, babam kızmasın istediğim için dinlene dinlene dedemin evine gittim.”

Baba Karakaya, birinin oğlunun başına gelenlerin sorumluluların ortaya çıkması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Geçen gün, oğlumun başına geleni anlattığım bir avukat ‘Uyarı levhası konması yada hemen yıkılması gerekirdi’ dedi. Ama hiç bir şey asılı değildi orada. Şimdi oğlumun başına gelenlerden sonra, o evi yıktılar ama aynı durumda olan bir sürü ev var buralarda. Hemen, Ankara Hastanesi Acil Servis’e gittik. Tahlillerinin sonucu olarak, ölümden kıl payı kurtardığını söylediler. Eğer biraz daha gecikseymişiz oğlum bugün burada olamayacaktı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!