Kentli yeni otobüsleri beğendi

Güncelleme Tarihi:

Kentli yeni otobüsleri beğendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2021 15:18

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından teslim alınan Hitit Güneşi amblemli ve kırmızı-beyaz körüklü 85 yeni EGO otobüsü ilk seferlerini önceki gün gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Modern teknolojiye sahip otobüsler, kentlilerden tam not aldı. ABB 2022 sonunda 355’i yeni otobüs ve 22’si dönüştürülmüş elektrikli otobüs olmak üzere 377 yeni otobüsü Ankaralıların hizmetine sunacak. Otobüslere ilk kez binen Başkentliler bekleme sürelerinin azaldığına dikkat çekerek şu değerlendirmeleri yaptı:
Hasan Sezer: “İlk defa bindim bu otobüse çok beğendim. Rengine ve içine hayran kaldım.”
Sinan Mutlu: “Çok rahat ve diğer araçlara göre daha geniş ve sessiz. Dikkat çekici ve iç açıcı olmuş.”
Esma Buğdaycı: “Bindiğim hattaki EGO aracını çok bekliyordum ve sıkıntı yaşıyordum ama bugün çok az bekledim. Hiçbirimiz yoğunluktan dolayı binemiyorduk. Aracın içini ve dış görünüşünü de çok beğendim.”
Muzaffer Kuzey: “Rengi, Türk Bayrağı rengi bundan daha onurlu ve gururlu bir durum olamaz.”
Hüseyin Aslı: “Önceden buraya 45 dakikada bir geliyordu. Şimdi peş peşe geliyor. Çok memnunuz.”
Ceren Ekinci: “Bugün okuldan çıkınca daha az bekledim aracı normalde daha fazla bekliyordum.”

Kentli yeni otobüsleri beğendi


KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARDA SON DURUM

Haberin Devamı

Öte yandan ABB, Turan Güneş Bulvarı’ndaki TRT önü ve Panora önü katlı kavşakları ile Samsun Yolu’ndaki üç köprülü kavşak yapım çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme açıklaması yaptı.
*TRT Önü Katlı Kavşak: “Toplam bin 22 adet fore kazık yapılacak olup, bunların 340 adedinin işlemi tamamlanmıştır. 2022 Mart ayında tüm çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır.”
*Panora Önü Katlı Kavşak: “Toplam 757 adet fore kazık yapılacak olup, bunların 696 adedinin işlemi tamamlanmıştır. 2022 Ocak ayında tüm çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır. Fore kazık işleminin çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı çalışmalar 10.00-16.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Fore kazık işlemi bittikten sonra çalışmalar tam kapasite ile sürdürülerek yeni köprüler halkımızın hizmetine sunulacaktır.”
*Eşref Akıncı Alt Geçidi: “2 Eylül 2021 tarihinde sözleşme imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştır. 2022 Ocak ayında tüm çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır.”
*Mavi Göl Üst Geçidi: “1 Eylül 2021 tarihinde sözleşme imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştır. 2022 Ocak ayında tüm çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır.”
*Kayaş 19 Alt Geçidi: “14 Eylül 2021 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 27 Eylül 2021 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. 2022 Ocak ayında tüm çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır. Çalışmalarımız tam kapasite olarak sürdürülmekte olup, köprülü kavşaklarımız en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!