Kentin gündemi Ankapark

Güncelleme Tarihi:

Kentin gündemi Ankapark
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2022 01:18

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a “Kaderine terk edilen Ankaparkın bu görüntülerini verirken hiç mi içiniz sızlamadı, bu görüntüler de sizin hiç mi sorumluluğunuz yok?” eleştirisinde bulundu. Yavaş, “Ankapark’ın belediyemize devri 5 gün önce gerçekleşmiştir. Ankapark’ın geleceğine birlikte yön vermemiz adına, sizler de değerli fikirlerinizi iletebilirsiniz” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ziyaret ve toplu açılış törenlerine katılmak üzere gittiği Bitlis'teki bir programında, Ankapark’la ilgili de konuştu. “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, sosyal medya hesabı üzerinden Ankapark’ın içimizi sızlatan o görüntülerini paylaştı. Kaderine terk edilen Ankaparkın bu görüntülerini verirken hiç mi içiniz sızlamadı, bu görüntüler de sizin hiç mi sorumluluğunuz yok?” diyerek ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştiren Bakan Kurum, özetle şunları söyledi:

Kentin gündemi Ankapark


SOSYAL MEDYAYA MAHKÛM ETTİNİZ

“Yolunuza sürekli algı üreterek mi devam edeceksiniz? Oysa Ankaralı hemşehrilerimiz sizden hizmet bekliyor, eser bekliyor, proje bekliyor. Tabii vatandaşımız haklı olarak soruyor. Ankara'nın merkezinde, çocukluğumuzun geçtiği o bölgede şöyle çocuklarımız, yavrularımız, parklar içerisinde, bahçeler içerisinde, oyun alanları içerisinde koşup eğlenseydi kötü mü olurdu? Her yaştan kardeşimiz bu yeşil alandan, sosyal alandan istifade etseydi kime ne zararı olacaktı? Sizin bu inatlaşmanızın faturasını Ankara'nın gençleri ödedi, çocukları ödedi, hâlâ da ödüyorlar. Yazık değil mi? Yapılmış bir hizmeti beğenirsin ya da beğenmezsin, senin görevin Belediye Başkanı olarak o hizmeti kamunun yararına, milletin faydasına sunmaktır. Sizden beklenen Ankara'yı sosyal medyaya konu etmeniz, mahkûm etmeniz değildir. Eskilerin çok güzel bir sözü var: ‘Kaval çalmak üflemek değildir.’ Parmaklarınızı hareket ettireceksiniz. Yani insan diliyle değil, üfleyerek değil, yaptığı işle konuşacak. Millet de ona göre takdir edecek.

Haberin Devamı

İKİ SEÇENEK VAR

Şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önünde iki seçenek var. Ya geçmişi, mahkeme süreçlerini, park ile ilgili yersiz tartışmaları, sosyal medya algı çalışmalarını bir kenara bırakacaksınız. Ankaralı kardeşlerimizin rızasıyla yapılan bu projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacak, binlerce Ankaralı gencimize istihdam sağlayacaksınız. Burayı yükselen Ankara'mızın en güzide mekânlarından biri haline getireceksiniz ya da yine her fırsatta arkasına sığındığınız engelleniyoruz yalanına sarılacak, burayı bir çöküntü alanı olarak bırakacaksınız. Şimdi soruyorum. Bu iki seçenekten hangisini tercih edeceksiniz? Bu alanı yüz binlerce Ankaralının hizmetine mi sunacaksınız? Yoksa 3 yıldır olduğu gibi burayı çürümeye mi terk edeceksiniz? Burayı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siyasi ikbaliniz için bir malzeme olarak kullanmaya devam mı edeceksiniz? Biz bu sorularımızın cevaplarını milletimiz gibi merakla bekliyoruz. Bunun sonuna kadar da takipçisi olacağız.”

Kentin gündemi Ankapark


DEVİR 5 GÜN ÖNCE GERÇEKLEŞTİ

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bakan Kurum’un kendisine yönelik eleştirisine sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla cevap verdi. Yavaş, Kurum’a cevaben şu mesajı paylaştı: “Sn. Bakan, Ankapark’ın belediyemize devri sizin de bildiğinizi düşünüyorum ki, 3 yıl önce değil, mahkeme kararıyla 5 gün önce gerçekleşmiştir. Ankapark’ın geleceğine birlikte yön vermemiz adına, sizler de http://forms.ankara.bel.tr/ankapark üzerinden değerli fikirlerinizi iletebilirsiniz.”

Kentin gündemi Ankapark


ÖNERİLER ALINMAYA BAŞLADI

8 Temmuz 2022 tarihinde, 3 yıllık hukuki sürecin ardandan Ankapark’ı devraldıklarını açıklayan Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Başkentlilerden “forms.ankara.bel.tr/ankapark” adresi üzerinden öneri formunu doldurarak ANKAPARK’ın geleceğine karar vermelerini istedi. Yavaş, “ANKAPARK’a yatırılan 801 milyon dolarda Ankaralıların dişinden tırnağından artırıp ödediği vergilerin, tertemiz alın terinin hakkı var. İşte bu yüzden şeffaf olacağız, hesap vereceğiz, ANKAPARK’ın geleceğine birlikte karar vereceğiz” dedi. Anket öneri formunun ‘forms.ankara.bel.tr/ankapark’ adresi üzerinden açıldığını sosyal medya hesapları üzerinden duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyemize teslimi gerçekleşen ANKAPARK’ın hasar tespit çalışmaları ile birlikte değerlendirmeler yapılacaktır. Siz Ankaralılar olarak ANKAPARK alanın nasıl değerlendirilmesini istersiniz?” paylaşımında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!