Kentin göbeğinde boğulacaklardı

Güncelleme Tarihi:

Kentin göbeğinde boğulacaklardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2007 00:00

Ankara’da iki gün önce kenti vuran sağanak yağışta onlarca evi su basarken, Öveçler’de facianın eşiğinden dönüldü. Yağmur sırasında zemin kattaki evinde bulunan Şahin Ailesi, şiddetli yağmur suları pencereyi kırınca bir anda panikledi. Su dolmaya başlayan evden kaçmayı başaran Şahin ailesi son anda Başkent’in göbeği Çankaya’da yağmur suyunda boğulmaktan kurtuldu.

BAŞKENT’i önceki gün esir alan sağanak yağmur, bir çok evin su basmasına neden olurken, Öveçler’de facianın eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı.

Yağmur sırasında zemin kattaki evinde bulunan Şahin Ailesi, şiddetli yağmur suları pencereleri kırınca bir anda panikledi. Su dolmaya başlayan evden kaçmayı başaran Şahin Ailesi son anda Başkent’in göbeği Çankaya’da yağmur suyunda boğulmaktan kurtuldu.

’Evden çıktıktan 10 dakika sonra neredeyse tavana kadar su bastı’ diyen Bünyamin Şahin dehşet dakikalarını şöyle anlattı:

SULAR TAVANA KADAR YÜKSELDİ

"Eşim iki çocuğum ve ben televizyon izliyorduk. Bu arada yağmur çok şiddetli yağıyordu. Bir anda yağmur pencelereleri kırdı. Evimiz zemin katta olduğu için sular eve dolmaya başladı. Biz ne olduğunu anlamadan diğer odaya kaçtık. Ancak orası da hızla su dolmaya başladı. Çocukları kaptığımız gibi dışarı çıkardık. Biz çıktıktan 10 dakia sonra evin neredeyse tavanına kadar yükseldi."

BOĞULACAKTIK

Başkent’in göbeği Çankaya da yağmur suyu yüzünden boğulma tehlikesi geçirdiklerine inanamadığını söyleyen Şahin sözlerine şöyle devam etti:

"Kentin göbeğinde neredeyse boğulacaktık. Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmaya çalıştım ama muhatap bulamadım. Son çare Çankaya Belediyesi’ne ulaştım. Neyse ki onlar yardımcı oldular. Tüm eşyalarım mahvoldu. Geçtiğimiz sene de evim yağmur yüzünden sular altında kalmıştı. Çok sayıda dilekçe vermeme rağmen yardımcı olan olmadı. Ben 475 YTL’ye kapıcılık yapan ve evini geçindirmeye çalışan biriyim. Bu yaşadıklarımı haketmiyorum. Zararımın karşılanmasını istiyorum."

Yağmurda facianın eşiğinden dönüldü

Yağmur sırasında zemin kattaki evinde bulunan Şahin Ailesi, şiddetli yağmur suları pencereleri kırınca bir anda panikledi. Su dolmaya başlayan evden kaçmayı başaran Şahin Ailesi son anda Başkent’in göbeği Çankaya’da yağmur suyunda boğulmaktan kurtuldu.

Baş dönmesini hafife almayın

HACETTEPE
Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Yılmaz, baş dönmesinin önemli hastalıkların belirtisi olabileceğini belirterek mutlaka ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Yılmaz baş dönmesinin halk arasında yanlış algılandığını kaydederek, "Gerçek baş dönmesi kişinin hareketsizken hareket algılaması; örneğin yerin ayakların altından kayması veya çevrenin kişinin etrafında dönmesi hissidir" dedi. Yılmaz tansiyon, kan şekeri yükselmesi ya da düşmesi ve kalbin düzensiz atması sonucu oluşan göz kararması gibi bazı durumların baş dönmesi olmadığını ifade etti.

Baş dönmesinin denge sisteminde bir sorunun göstergesi olduğunu kaydeden Yılmaz, denge sisteminde sorun olan kişilerin kalabalık yerlerde yürüyemeyeceğini, vitrinlere bakamayacağını ve araç kullanamayacağını belirtti. Yılmaz, bu kişilerin araç kullanmaları durumunda ölümcül kazalara neden olabileceğini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!