Kenti Süper Lig heyecanı kuşattı

Güncelleme Tarihi:

Kenti Süper Lig heyecanı kuşattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 18:23

Kulüpten yapılan ‘bayraklarla şehrimizi donatalım’ çağrısına taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Ankara BB desteğini, “Tüm şehir yanında, şampiyon Ankara’ paylamışları ile verdi. Dün satışa sunulan maçın biletlerine yoğun talep geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de bitime 4 hafta kala 66 puanla lider durumda bulunan MKE Ankaragücü, Süper Lig serüveninde artık son metreleri yürüyor. Sarı-lacivertliler, yarın Eryaman Stadı’nda oynanacağı Yılport Samsunspor maçında berabere bile kalsa, bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e dönecek. Zorlu maratonu ilk sırada götüren sarı-lacivertli ekibin başarısı, başkentte büyük bir heyecan dalgası estiriyor. Kulüpten yapılan ‘bayraklarla şehrimizi donatalım’ çağrısına taraftarlar büyük ilgi gösterirken, Ankara Büyük Şehir Belediyesi desteğini, “Tüm şehir yanında, şampiyon Ankara’ paylamışları ile verdi. Dün satışa sunulan maçın biletlerine yoğun talep geldiği ve kısa sürede önemli bir bölümün tükendiği belirtildi. Biletler, tüm tribünler için 20 TL’den satılıyor.

SARI-LACİVERT DEV BAYRAKLAR DALGALANIYOR

Taraftarların balkonlarının yanı sıra, kurum ve kuruluş binalarında da sarı-lacivert dev bayraklar dalgalanıyor. Altındağ Belediyesi, Mamak Belediyesi, Sincan Belediyesi, merkez binalarına Ankaragücü bayraklarını astı. Ankara Büyükşehir Belediyesi de Ankaragücü’ne destek için harekete geçti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus meydanında yapımı devam eden EGO binasına (Spor Genel Müdürlüğü eski binası) sarı lacivert renkte dev afiş asarken, reklam panoları ve metro vagonlarındaki ekranları “Tüm şehir yanında Şampiyon Ankara” yazılı görsellerle süsledi.
Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından yaptığı, “Kurtuluş Savaşı Gazisi, Eren ile Mert’in sevdalısı, gurur dolu arması... Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yanınızdayız” paylaşımıyla moral desteğini sürdürdü.
Binalarına bayrak asılması talebine önce izin vermediği ileri sürülen Kızılay AVM yönetimi ile Ankaragücü taraftarı arasında yaşanan tartışma, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin devreye girmesi ile tatlıya bağlandı. Murat Köse, Ankaragücü yöneticileri ve sarı-lacivertli taraftarın da katılımıyla, Kızılay AVM’ye de Ankaragücü bayrağı asıldı.

CEZALAR BELLİ OLDU BİLETLET SATIŞA SUNULDU

Ankaragücü’nde, Yılport Samsunspor maçı öncesi beklenen cezalar açıklandı. Cezaların belli olmasının ardından da yönetim maç biletlerini satışa sundu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 20 Nisan 2022 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü-Altınordu müsabakasında, sarı-lacivertli taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53/3. maddesi uyarınca, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Batı VIP Tribün A ve B blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarını bloke ederken, aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Ankaragücü’ne 16 bin TL ceza kesti. Kartları bloke edilen taraftarlar, Samsunspor maçında stada giremeyecek.

ZAHİD’E SPORTMENLİĞE AYKIRI DAVRANIŞ YAPTIRIMI

PFDK, sarı-lacivertli ekibin, Altınordu maçında kırmızı kart gören oyuncusu Ghayas Zahid’e 2 maç ceza verdi. Kurul,
Ghayas Zahid’in, müsabaka hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36/5-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve Futbol Disiplin Talimatı’nın 13. maddesinin uygulanması suretiyle maç cezası dışında 4 in 500 TL ceza kesti.
Kurul ayrıca, Ankaragücü’nün masörü Kemal Şenaydın’a müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1, maçın hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 maç ceza ile toplam 13 bin TL fatura çıkardı.

Kenti Süper Lig heyecanı kuşattı

ALTYAPIDA İFTAR BULUŞMASI

Haberin Devamı

Ankaragücü kulübü yöneticileri altyapıda görev yapan antrenörler ve altyapıda görevli personelle, iftarda buluştu.
Sarı-lacivertli ekibin yöneticileri Soner Kurt ve Cengiz Kaya’nın ev sahipliğinde yapılan iftar programına, yönetim kurulu üyeleri, altyapı teknik sorumluları ve altyapıda görev yapan çalışanlar katıldı.
İftar sonrası bir konuşma yapan Ankaragücü Asbaşkanı Soner Kurt, “Geleceğin yapı taşları olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirip gelişimine katkı sunan, başta başkanımız Faruk Koca olmak üzere, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Futbolda altyapının önemine dikkat çeken Asbaşkan Cengiz Kaya ise futbol takımlarını ayakta tutacak sürdürülebilir bir ekonomi oluşturmanın tek yolunun altyapıdan geçtiğini ifade ederek, “Geleceğe güvenle bakan, güçlü bir altyapı için çalışmalarımız aralıksız sürüyor” diye konuştu.

MAÇI ONUR ÖZÜTOPRAK YÖNETECEK

Spor Toto 1. Lig’in lideri MKE Ankaragücü ile Yılport Samsunspor arasında hafta sonunda oynanacak müsabakayı, hakem Onur Özütoprak yönetecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!