Kent ortasında mahrumiyet

Güncelleme Tarihi:

Kent ortasında mahrumiyet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2012 00:00

Çankaya İlkadım Mahallesi Namdar Sokak sakinleri belediye hizmetlerinin sokağın sonuna kadar ulaşmadığını belirterek, “Şehrin göbeğinde mahrumiyet hayatı yaşıyoruz” diyerek sitem etti.

Haberin Devamı

Ankara’nın en önemli projelerinden olan Dikmen Vadisi’nin hemen bitişiğinde bulunan Namdar Sokak’ta vatandaş belediye hizmetlerinin kendilerine ulaşmadığını belirterek isyan etti.
Sokağın sonundaki Filiz Apartmanı’nın karşısında bulunan boşluk alanda çöpler yığılı şekilde aylardır bekliyor. Apartmanın diğer yanında bulunan ve Dikmen Vadisi’ne inen kısmında bulunan elektrik lambaları yanmadığı için de, bu bölgeyi balici ve tinercilerin mesken edindiğini belirten Filiz Apartmanı sakini Meltem Özulu, “Sokağımız çıkmaz, apartmanımız görünmez oldu” dedi.

GÖRÜNMEZ OLDUK

Üç aydır çöpler için belediyeyi, ışık içinse EnerjiSa’yı telefonla aradığını dile getiren Özulu, “Kimse bizimle ilgilenmiyor. Sokağın sonunda olduğumuz ve önümüzü ağaç kapattığı için galiba görünmez olduk” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“İki ay önce Başkent’in güzel semtlerinden olduğunu düşündüğüm Dikmen Vadisi’ne komşu İlkadım Mahallesi’nden bir daire aldım. Evin hemen karşısında bulunan boş arazinin üzerinde bulunan çöp yığınını o zaman fark ettim ama belediyemiz gelir temizler diye çok umursamadım.

Haberin Devamı

GELDİ VE GİTTİ

Taşındığım gün yetkilileri harekete geçirmek için telefonla Çankaya Belediyesi’ne başvurumu yaptım. Haftalar geçmesine rağmen kimse gelmeyince yine aradım. Her seferinde telefonu başkası açtığı için yeniden yeniden aynı olayı anlatıp durdum. Aradan aylar geçtikten sonra bir iş makinesi buraya geldi. Tam buradaki çöp yığınından kurtulacağımızı düşünürken, hiçbir şey yapmadan gittiler. Sadece bakmak için yolladılarsa, hiç gerek yoktu.”

ASFALT BİZE ULAŞMADI

Filiz Apartmanı’nda 20 yıldır oturduğunu belirten eski apartman yöneticisi Bedriye Sırçacı ise, “Yıllardır karşı tarafımızda bulunan arazi çöp yığınları ile dolu. Ne zaman sorsak ya okul olacak dediler ya da bina. Bir an önce ne olacaksa olsun. Artık farelerler aynı yerde oturmak istemiyorum” dedi. Sırçacı belediye hizmetlerinden sebebini bimedikleri bir şekilde faydalanamadıklarını belirterek, “Asfalt bile bizim apartmanın önüne ulaşmadı. Yapmadan geçip gittiler” diyerek bu yıllardır süren çilenin bitmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!