Kent Ormanı’na Ruanda katkısı

Güncelleme Tarihi:

Kent Ormanı’na Ruanda katkısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 17:09

Keçiören Kartaltepe Kent Ormanı’ndaki ağaçlandırma çalışmalarına destek veren Ruanda Ankara Büyükelçiliği, 250 ağacı toprakla buluşturdu. Ağaçların dikimini Ruandalılar yaparken, törende ortaya renkli görüntüler çıktı.

Haberin Devamı

Keçiören Kartaltepe Kent Ormanı’ndaki ağaçlandırma faaliyetlerine bir destek de Ruanda’nın Ankara Büyükelçiliği’nden geldi. Büyükelçilik, Kent Ormanı’na 250 ağacın dikilmesini sağladı. Sarıçam, batı ladini ve akçaağaç türlerindeki ağaçların dikim törenine Ruanda Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Eric Rugamba’nın yanı sıra Ruanda’dan gelen 30 kişilik heyet de katıldı. Ruandalılar’ın ağaç dikimleri esnasında ortaya renkli görüntüler çıktı. 

HEDEF 50 BİN AĞAÇ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak düzenledikleri ağaç dikme töreniyle iki ülke ilişkilerine katkı sağlamanın yanı sıra çevrenin önemine dikkat çekmeyi de amaçladıklarını ifade etti. Keçiören’de göreve geldiklerinde kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2.2 metrekare olduğunu söyleyen Başkan Ak, bugün 5.5 metrekareye çıkardıkları bu oranı en kısa sürede 10 metrekareye yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, “1 milyon 126 bin metrekarelik alana sahip Keçiörenimizin ilk mesire alanı Kartaltepe Kent Ormanı’na bugüne kadar 39 bin ağaç diktik. Toplamda 50 bin ağaç dikmeyi planlıyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!