Kent orkestrası görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kent orkestrası görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2021 15:35

Yeni kurulan Ankara Kent Filarmoni Orkestrası, sanat sezonu açılış konserini CSO Ada Ankara Ana Salon’da verdi. Konsere çok sayıda sanatsever katıldı.

Haberin Devamı

Ankara Kent Filarmoni Orkestrası’nın sanat sezonu açılış konserini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, İrlanda, Japonya, Güney Kore, Pakistan büyükelçilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve müziksever dinledi. İngiliz Şef James Ross yönettiği orkestra, konserin ilk bölümünde Shostakovich’in Festive Overture, Adnan Saygun’un Suite for Orchestra, Borodin’in In the Steppes of Central Asia ve Polovistan Dances eserlerini seslendirdi. İkinci bölümde ise Stravinsky’nin The Firebird Suite, Adnan Saygun’un Bozlak, Muammer Sun’un Bozkırın Sesi ve Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe isimli eserleri dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Gecenin solisti ise soprano Görkem Ezgi Yıldırım oldu.

Kent orkestrası görücüye çıktı


YILLAR İÇİNDE ÇEŞİTLENMEDİ

Ankara’nın başkent olduğu günlerde, bütün ülkeye yayılan sanatın merkezi olduğunu belirten Başkan Yavaş, o yıllarda Ankara’da kurulan sanat kurumlarından bahsetti. Ankara’da çok önemli bestecilerin eserlerinin seslendirildiği, çok ünlü şeflerin sahneye çıktığını hatırlatan Yavaş, yıllar içinde bu kurumların çeşitlenmediğini ifade etti. Başkan Yavaş, Kent Konseyi Filarmoni Orkestrası’nın bu noktada önemli olduğunu vurguladı.

Kent orkestrası görücüye çıktı


KENT KÜLTÜRÜ BELLEKTİR

Çok sesli müziğin, özgürlüğün, demokrasinin yaşamın, çok sesliliğinin evrensel anlatımı olduğunu kaydeden Yavaş, “Kent kültürünü, kentli olmayı önemsiyorum. Kent kültürü, kentte yaşayan insanların ortak paydada buluştuğu bellektir. Önemli olan bu bellek sayesinde oluşan kültürel çalışmaların o kentte yaşayan insanlar tarafından anlamlandırılmasıdır. Burada sihirli sözcük ortak paydadır. Bu akşam burada olmamıza vesile olan böyle bir ortak paydadır” dedi.

Kent orkestrası görücüye çıktı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!