Kendi evinde 3 puan peşinde

Güncelleme Tarihi:

Kendi evinde 3 puan peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2020 00:20

Geçen hafta Sivas deplasmanında puanla tanışan sarı-lacivertliler, Eryaman Stadı’ndaki maçı kazanıp, tırmanışa geçmeyi amaçlıyor. Bugün saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi, Bahattin Şimşek yönetecek.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 4. haftasında bugün sahasında Hes Kablo Kayserispor’la karşılaşacak.
Süper Lig’de sezona sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a 2-1 yenilerek başlayan ve ikinci haftayı maç yapmadan geçen sarı-lacivertliler, geçen hafta ise Demir Grup Sivasspor deplasmanından 0-0’lık beraberlikle dönüp, puanla tanıştı. Teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde bu sezonki ilk galibiyetini almak için mücadele edecek başkent temsilcisi, geride kalan sezon rakibiyle oynadığı iki maçtan da 1-1’lik beraberlikle sahadan ayrılmıştı. Ankaragücü’nde sakatlıkları süren Bolingi ile Sarlija forma giyemeyecek.

HAKEM ŞİMŞEK İLE KAZANIYOR

Hes Kablo Kayserispor ise teknik direktör Bayram Bektaş yönetiminde Süper Lig’e Kasımpaşa’yı 1-0 yenerek 3 puanla başladı. Kayseri ekibi, son iki maçında ise Aytemiz Alanyaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a kaybetti. Eryaman Stadı’nda bugün saat 20.00’de başlayacak MKE Ankaragücü-Hes Kablo Kayserispor maçını hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Hakem Şimşek, bugüne kadar 6 kez Ankaragücü maçında görev yaptı. Bu karşılaşmalarda sarı-lacivertliler, 5 galibiyet, 1 yenilgi aldı.

İBRE ANKARAGÜCÜ’NDEN YANA

Kayserispor’u konuk ettiği son 5 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Ankaragücü, (2 galibiyet -2 beraberlik), o maçta rakibine karşı en farklı iç saha yenilgisini almıştı (Nisan 2012’de 0-5)
Ankaragücü ile oynadığı son 4 Süper Lig maçını kazanamayan Kayserispor (2 beraberlik - 2 yenilgi), daha öncesinde üç maçlık bir galibiyet serisi yakalamıştı.
İlk hafta maçında BB Erzurumspor’a evinde yenilen Ankaragücü, 2011/2012’den bu yana sezonun ilk iki iç saha maçını kaybetmiyor.
Geçen sezondan bu yana Süper Lig’de yer alan takımlar arasında iç sahada en az puan toplayan ekip Ankaragücü (16 puan; 4 galibiyet, 4 beraberlik, 10 yenilgi)

ÇAPA’NIN ŞANSI TUTUYOR

Bu sezon Süper Lig’de pas isabet yüzdesi en düşük takım olan Ankaragücü (yüzde 69), geçen sezonu da bu alanda son sırada tamamlamıştı (yüzde 73.8)
Süper Lig’in ilk üç haftasında en fazla kurtarış yapan kaleci, Kayserispor forması giyen Silviu Lung (14)
Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Çapa’nın Süper Lig kariyerinde mağlubiyet almadan en fazla konuk ettiği rakibi Kayserispor (3 galibiyet, 1 beraberlik)

BÖRVEN GÖREV BEKLİYOR

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün son transferi Torgeir Börven’in lisansı çıkarıldı. Norveçli golcü futbolcu, Kayserispor maçında, teknik direktör Fuat Çapa’nın forma vermesi halinde sahada olabilecek. Çapa’nın, takıma 2 gün önce katılmış olsa da Bolingi’nin sakatlığı nedeniyle hücum hattında yaşanan boşluğu, Börven ile doldurması bekleniyor. Torgeir Börven’in lisansının çıkması ile Ankaragücü’nün yabancı oyuncu sayısı 15’e yükseldi. Sarı-lacivertli ekibin Başkanı Fatih Mert, yabancı kuralı nedeniyle, Sırp orta saha oyuncusu Milos Stanojevic’in sözleşmesinin feshedileceğini açıklamıştı.

Kadrolar:

Haberin Devamı

Ankaragücü:

Ricardo
Kitsiou
Pazdan
Erdi
Pinto
Paintsil
Lukasik
Diousse
Alper
Adzic
Börven

Teknik Direktör: Fuat Çapa

Kayserispor:

Lung
Lopes
Yasir
Attamah
Kolovetsıos
H.Hüseyin
Kanga
Lennon
Muğdat
Campanharo
İlhan

Teknik Direktör: Bayram Bektaş

Stat: Eryaman
Hakem: Bahattin Şimşek
Sat: 20.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!