Kendi elbiselerini dikiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kendi elbiselerini dikiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2018 11:19

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), yaz aylarında da devam ediyor.

Haberin Devamı

Bahçelievler BELMEK’in yaz dönemi kursunda açılan farklı branşlardaki kurslar dolu dolu geçiyor.
Başkentli kadınların hobilerini mesleğe dönüştürebildikleri BELMEK’lerin yaz dönemi kurslarında, 74 usta eğitmen eşliğinde yaklaşık 2 bin 500 kursiyer eğitim alıyor. Kadınlar mefruşat, yemek, örgü, giyim, çini, resim, takı, iğne oyası ve seramikten oluşan 9 farklı branştan istedikleri branşı seçerek 2 aylık yaz kursundan ücretsiz faydalanabiliyorlar.

KADINLARIN TERCİHİ DİKİŞ KURSU

Her yıl yaz döneminde kapılarını açık tutan Bahçelievler BELMEK’in yaz dönemi kursunun bu yıl favori branşı dikiş oldu. Tek düze konfeksiyon giyimin dışında farklı ve tasarımı kendine özgü giysiler tercih eden başta üniversiteliler olmak üzere her yaştan kadının tercihi olan dikiş kursu oldu. Dikiş kursu öğretmeni Sebahat Dede, giyim kursunu tercih edenlerin genellikle farklı giyimi seven kişilerden oluştuğunu ifade etti. Dede, kursiyerlerin gardıroplarını kendi diktikleri özgün parçalarla doldurmanın keyfini yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

DÜĞME DİKMEYİ BİLMEZKEN GÖMLEK DİKTİM

Çankaya BELMEK’in yaz dönemin kursuna gelerek yaz tatilini değerlendirdiğini ifade eden üniversite öğrencisi Hayrünnisa Akgün, düğme dikmeyi bile bilmezken şimdi birbirinden güzel giysiler diktiğini aktardı. Bir diğer üniversite öğrencisi Ebrar Bayram, “Sadece etek dikeriz diye düşünüyordum ama farklı bir çok şey diktim. Kışın da devam etmek istiyorum” dedi. Kurslarda öğrendikleriyle geçimlerine katkıda bulunan, harçlıklarını çıkaran kursiyerlerden Reyhan Kafalı, “BELMEK’te dikiş dikmeyi öğrendim. Ufak tefek şeyler yapıp satıyorum, geçimime katkıda sağlıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!