Kemanın kutusunu şimdilik kapattım

Güncelleme Tarihi:

Kemanın kutusunu şimdilik kapattım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 15:01

Keman virtüözü, Devlet Sanatçısı 80 yaşındaki Suna Kan, adına düzenlenen uluslararası keman yarışmasına ve sanat hayatına ilişkin konuştu.

Haberin Devamı

Bu yıl birincisi düzenlenen ‘Suna Kan Uluslararası Keman Yarışması’ndan duyduğu mutluluğu dile getiren Suna Kan, genç Türk sanatçıların dünyanın her yerinde bu tip yarışmalara katılabileceğini söyledi. Uluslararası keman yarışmasına adının verilmesinden onur duyduğunu dile getiren Kan, parmaklarındaki eklem hastalığı nedeniyle bir buçuk senedir konser vermediğini anlattı. Hastalığının adını soranlara "Nüfus kâğıdı hastalığı" cevabını verdiğini aktaran Kan, şöyle tonuştu:
“Nüfus kâğıdı hastalığı diyorum çünkü keman çaldığım elimde, parmaklarımdaki eklemlerde kemikler çıkıyor. Sizin de anneniz, teyzeniz, babaanneniz ve anneannenizde olabilir. Artık tele basamıyorsunuz çünkü ağrı yapıyor. Kemanın kutusunu şimdilik, bu dünyadan gidinceye kadar kapattım. Arkamda her şeye rağmen bir isim ve gençleri toparlayacak bir yarışma bıraktığım için mutluluğum hakikaten çok yüksek derecede"

Haberin Devamı

DERECEYE GİRENLER BELİRLENDİ

Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği (ADK-DER) ve Türksoy Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğiyle Suna Kan adına düzenlenen ‘1. Suna Kan Uluslararası Keman Yarışması’nda dereceye girenler belirlendi.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda düzenlenen yarışmada, Yiğit Karataş birinci, Bulgaristanlı Zornitsa Ilarionova ikinci, Ezgi Su Apaydın ise üçüncü seçildi. Apaydın, ayrıca ‘4. Beste Yarışması’nda 1’inci gelen Onur Arınç Duran’ın bestesini en iyi icra eden yarışmacı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!