Keçiören’de ‘model’ şampiyona

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’de ‘model’ şampiyona
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 00:00

Havacılığa ilgi duyan model uçak tutkunları, Keçiören’de düzenlenen Funfly 2012 Türkiye Şampiyonası’nın finalinde buluştu.

Haberin Devamı

Keçiören, Türk Hava Kurumu Radyo Kontrollü Model Uçak Türkiye Şampiyonası Funfly 2012 finaline ev sahipliği yaptı.
Keçören Belediyesi’nin yaptırdığı, Bağlum Model Uçak Eğitim Merkezi pistindeki yarışma büyük ilgi gördü. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmaya Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkkuşu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Sıtkı Akyüz, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

HOBİ PARKI OLACAK

Bağlum’daki model uçak pistini özel olarak yaptıklarını ve bu tür faaliyetlere tahsis ettikleri bilgisini veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bağlum’daki bu alan bu tür yarışmalar için özel olarak yapıldı. Burayı geliştirmek istiyoruz. Bunun için bu bölgeyi hobi parkı tarzında bir tesis olarak inşa edeceğiz. Sadece model uçaklar değil model arabalar, model gemiler gibi bunlara benzer etkinliklerin gerçekleştirilebildiği bir park olacak” dedi.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR ÇIKSIN

Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) kurslarında, model uçak ile ilgili sınıflar açtıklarını kaydeden Ak, şöyle devam etti:
“Keçiören’den şampiyonlar çıksın istiyoruz. Keçiörenli vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bu alana ilgi göstermesini bekliyoruz. Bu ilgiyi gördüğümüz sürece destek olmaya devam edeceğiz. Bütün yarışmacı arkadaşları tebrik ediyor, derece alanları kutluyorum.”

Şampiyonaya katılan yarışmacılar kıyasıya bir mücadele göstererek, uçaklarını yarıştırdı. Yarışma kapsamında vatandaşlar, Türk Hava Kurumu Motorlu Yamaç Paraşütü ve model uçak gösterilerini keyifle izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!