Keçiören’de, Kerkük’ten Anadolu’ya Konseri

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’de, Kerkük’ten Anadolu’ya Konseri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 09:40

Keçiören’i Ankara’nın kültür ve sanat merkezi haline getiren Keçiören Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun "Kerkük’ten Anadolu’ya" konserine ev sahipliği yaptı.
Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konsere türkü sever vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şef Turgay Coşkun yönetimindeki koro, Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel eserlerini Keçiörenliler için seslendirdi. Koronun söylediği türkülerin yanısıra saz sanatçıları tarafından icra edilen taksimler de konsere renk katarak dinleyicilerden büyük alkış aldı. Koro, konserin finalini hareketli türkülerle yaparken dinleyiciler de alkışlarıyla tempo tutarak sanatçılara eşlik etti.
Sosyal belediyecilik anlamında kültür, sanat, spor ve eğitim alanlarında birçok hizmet verdiklerini hatırlatan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak," Keçiören’i kültürün başkenti yapmak istiyoruz. Keçiören için güzel şeyler yapmaya ve vatandaşlarımızı sanatla buluşturmaya gayret ediyoruz. Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Türkiye için değerli bir korodur. Keçiören’de konser vermelerinden dolayı gurur duyuyoruz" mesajını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!