Kazan'ın başarılı öğrenci başkanı

Güncelleme Tarihi:

Kazanın başarılı öğrenci başkanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 11:27

Kazan'ın başarılı öğrenci başkanı

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Kazan ilçesinde yaptığı hizmetlerle ön plana çıkan başarılı Belediye Başkanı Lokman Ertürk, yoğun mesaisinin yanında öğrenciliğini de aynı şekilde sürdürüyor. Başkan Ertürk, St. Clements Üniversitesi'nde 'Siyaset Bilimi' üzerine sürtürdüğü yüksek lisansını yıl sonunda tamamlaması bekleniyor.
Başkan Lokman Ertürk, 2 yıldır sürdürdüğü eğitimi boyunca başarılı belediye başkanlığı görevinin yanında ders notlarını da yüksek tutmayı başardı. Yüksek lisans için gördüğü 14 dersin tamamını veren Ertürk, sınavların ardından yüksek lisans diplomasını almak için bitirme tezine hazırlanıyor. Belediye Başkanlığındaki mesleki başarısını derslerinde de iyi bir öğrenci olarak gösteren Ertürk, bu başarısını da 85 not ortalamasıyla okulun gurur tablosunda yer alarak gösterdi.
Başkan Ertürk'ün yüksek lisans aldığı dersler arasında 'Siyaset Bilimine Giriş', 'Siyasal Düşünce', 'Anayasa Hukuku', 'Siyaset Bilimi Temel Yaklaşımları', 'Kamu Yönetimi', 'Türkiye'nin Toplumsal Yapısı' ve 'Toplam Kalite Yönetimi' yer alıyor. Ertürk'ün en başarılı olduğu ders ise 92 not ortalaması ile 'Siyasal Düşünceler ve Yönetimler' oldu. Yoğun mesaisinden dolayı ancak geceleri ders çalışabilme fırsatı bulduğunu belirten Başkan Ertürk, imam hatip ortaokulu öğrencisi oğlu Berat'ın derslerine de yardımcı oluyor. İç mimarlık son sınıf öğrencisi Vildan, Uluslararası Ticaret 1. Sınıf öğrencisi Mustafa ve imam hatip ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Berat da babaları ile ders çalışmaktan büyük keyif aldıklarını dile getirdiler. Evin annesi Meral Ertürk ise ders saati geldiğinde öğrencilerine çay ve kahve servisi yaparak onların başarısına katkı sağlıyor.
AİLECE DİRİLİŞ HAYRANI
Yoğun iş mesaisinin yanında geceleri de ders çalışan Ertürk'ün en büyük hobisi ise Çarşamba günleri büyük ilgiyle izlediği 'Diriliş Ertuğrul' dizisi. Diriliş saati, ailenin televizyon izleme günü. Ailece Diriliş fanatiği olduğunu belirten Ertürk, "Diriliş dizisi tarihimizi günümüz yorumuyla en güzel şekilde anlatan bir prodüksiyon. Osmanlı'nın kuruluş süreci ile günümüz şartlarının çok bir farkı olmadığını düşünüyorum" ödedi.
En başarılı belediye başkanları arasında gösterilen Lokman Ertürk, "Sağlığım elverdiği sürece okul hayatıma devam etmeyi düşünüyorum. Bugüne kadar hiçbir şeyi tam öğrendim demedim kendime. Dün yaptığınız bir iş size çok iyi görünüyorsa, bugün yeterli değilsiniz demektir. Öğrenilecek daha çok şey, okunacak çok okul var" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!