KazanBelBeton kendi madenine sahip oldu

Güncelleme Tarihi:

KazanBelBeton kendi madenine sahip oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 15:06

Kahramankazan Belediyesi’nin, hizmet ve projelerinde kullandığı, ayrıca piyasaya da sattığı betonu ürettiği KazanBelBeton şirketi, beton yapımında ana madde olarak kullanılan agrega malzemesini elde edeceği bir maden sahası satın aldı.

Haberin Devamı

KazanBelBeton böylece, beton üretiminin ana maddesi olan agrega malzemesini kendi üreterek önemli bir gelir sağlarken, hem de istihdama katkı sunacak. KazanBelBeton bu kapsamda, ilçenin İne Mahallesi sınırları içerisindeki kalker sahası için düzenlenen ihaleye katıldı. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ihaleyi kazanan KazanBelBeton, yaklaşık 41 hektarlık kalker sahasını bünyesine kattı, böylece beton ve beton ürünlerinin yapımında kullanacağı ana malzeme olan agregayı da kendi üretecek. Agrega malzemesi, 1 milyon ton kapasiteye sahip olan madenden kırma eleme yoluyla elde edilecek. Agrega madeninin önümüzdeki günlerde hizmete girmesi hedefleniyor.

TASARRUF VE GELİR KAYNAĞI

Maden sahasında ilk etapta 30 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, maden sahasında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Oğuz, “Daha önce Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından hayata geçirilen uygulama ile internet servis sağlayıcılığı hizmeti veren KazanBelNet şirketini kurmuştuk. Hamdolsun internet şirketimiz hem istihdam sağlıyor hem de vatandaşlarımıza ucuz ve hızlı internet sunuyor. Sonrasında ise kendi betonumuzu ürettiğimiz KazanBelBeton’un açılışını yaptık. KazanBelBeton ile yine hem istihdam sağlıyor hem tasarruf ediyor hem de belediyemize gelir getiriyoruz. Son olarak da bu maden sahasıyla birlikte ilçemiz için çok önemli bir adım daha attık” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!