Kazan kaynayacak

Güncelleme Tarihi:

Kazan kaynayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 00:00

Devlet Tiyatrosu’nun yeni oyunu Cadı Kazanı, 26 Ocak’ta seyirciyle buluşacak. Oyun 70’li yıllardan sonra ilk kez sahneleniyor.

Arthur Miller’in kaleme aldığı, Sabahattin Eyüboğlu ile Vedat Günyol’un Türkçeleştirdiği eserin yönetmenliğini Türk tiyatrosunun duayenlerinden Bozkurt Kuruç üstleniyor.

Yardımcı yönetmenliğini Murat Atak’ın üstlendiği oyunda Erdal Küçükkömürcü, Elvin Beşikçioğlu, Tomris Çetinel, Özlem Ersönmez, Ebru Nil Aydın, Elif Şeker Saka ile Cem Balcı rol alıyor. Eser, bir yanlış anlama sonucu dine ve tarihe karşı gelmekle suçlanan bir kadının çevresinde gelişen ve sonunda cadı kazanına dönüşen olayları konu alıyor. Oyunun tanıtımı amacıyla Devlet Tiyatrolarının 125. Yıl Çayyolu Sahnesinde tanıtım toplantısı yapıldı.Burada konuşan yönetmen Bozkurt Kuruç, yapıtın 1970’li yıllardan bu yana ilk kez başkent seyircisi ile uzun aradan sonra buluşacağını söyledi.

KURUÇ ANLATIYOR

Kendisinin her yıl bir reji ile izleyici karşısına çıktığını, oyuncu olarak ise son kez uzun seneler önce "Kafesten bir kuş uçtu" oyunda rol aldığını anlatan Kuruç, eserin Miller’in baş yapıtları arasında bulunduğunu kaydetti. Yapıtın pek çok yönü ile değişik mesajlar içerdiğini ifade eden yönetmen Kuruç, Hristiyanlıkta bir dönem ruhban sınıfının topluma her yönü ile hakim olduğunu oyunun da bunu irdelediğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!