Kazan’ın minik sporcuları güreşte rakip tanımıyor

Güncelleme Tarihi:

Kazan’ın minik sporcuları güreşte rakip tanımıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 00:00

Kazan Belediyesi Güreş Takımı, 9 takımın katıldığı 11-13 yaş grubu Şampiyonlar Turnuvası’nda 59 puan ve 6 madalya ile takım halinde şampiyon oldu.

KAZAN Belediyesi Güreş Takımı, Ankara’da 25-26 Aralık tarihlerinde düzenlenen ve 9 takımın katıldığı 11-13 yaş grubu Şampiyonlar Turnuvası’nda 59 puan ve 6 madalya ile takım halinde şampiyon oldu. Yaşar Doğu Güreş Salonu’nda düzenlenen turnuvada Kazan Belediyesi Güreş takımı sporcularından 29 kiloda Mustafa Erdal, 32 kiloda Fevzi Kıpçık, 38 kiloda Umut Güngör tüm rakiplerini yenerek altın madalya aldılar. Şampiyonada 29 kiloda Muhammed Öcal ikinci olarak gümüş madalya alırken, 59 kiloda Arif Günhız ve 75 kiloda Mücahit Orhan da üçüncü olarak bronz madalya elde ettiler.

Güreşe imza atacağız

Kazan Belediyesi Güreş Takımı Antrenörleri Selahattin Sağan ve Mustafa Albayrak, amaçlarının yeni Yaşar Doğular, Koca Yusuflar, Hamza Kırmızılar yetiştirmek olduğunu ifade ettiler. Aynı zamanda eski milli güreşçi olan ve bu yıl yapılan veteranlar (40 yaş üstü) dünya şampiyonasında dünya üçüncüsü olan Selahattin Sağan, çocukların çok istekli ve hırslı olduklarını belirterek, “Uzun süreden beri çalışmalarımızı disiplin içinde sürdürüyoruz. Bu başarılar kolay elde edilmiyor. Amacımız ileride çok daha büyük başarılara imza atarak, ata sporumuz olan güreşte sadece Türkiye’de değil dünyada da Kazan’ın adını duyurmaktır” dedi.

Daha da başarılı olacaklar

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de spora büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Belediyemiz bünyesinde çeşitli branşlarda 600’ün üzerinde lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Milli güreşçilerimizden Selahattin Sağan ve Mustafa Albayrak hocalarımızın gözetiminde çocuklarımız her geçen gün daha da iyi sonuçlar elde ediyorlar. Bizler de bundan mutluluk duyuyoruz. Başta Selahattin Sağan ve Mustafa Albayrak hocalarımız olmak üzere başarılara imza atan tüm çocuklarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Dereceye giremeyen çocuklarımızın da daha çok çalışarak bundan sonraki organizasyonlarda başarılı olacaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!