Kazan’da etnoğrafik çalışma

Güncelleme Tarihi:

Kazan’da etnoğrafik çalışma
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2012 00:00

Kazan Belediyesi, ilçenin geçmişten günümüze kadar ulaşan toplumsal yaşayışını, el sanatları, yemekleri, örf ve adetleri, günlük hayatta kullandıkları eşyaları bir kitap altında toplamak amacıyla etnoğrafik çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 yıl sürmesi planlanan çalışma Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi ve Hacettepe Üniversitesi Türk Halk Bilimi Doktora öğrencisi olan Hacer Nurgül Begiç tarafından yürütülüyor. Çalışmada, Kazan’ın köyleri tek tek gezilerek, el işleri, günlük kıyafetler ile özel günlerde giysiler yöreye has kıyafetler, müzikler, örf ve adetler, kullanılan eşyalar, takı ve süs eşyaları gibi toplum yaşamını yansıtan tüm detaylar araştırılacak. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı keçe sanatçısı da olan Hacer Nurgül Begiç, çalışmalara başlamadan önce Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü makamında ziyaret    ederek  yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Begiç, kendi yaptığı Semazen konulu bir Keçe’yi de Lokman Ertürk’e hediye etti.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Anadolu insanının yüzyılların bilgi birikimi ile  birlikte birçok el sanatı, eşya, örf adet, yemekler ve kıyafetleri günümüze kadar taşıdığını belirtti.

Ertürk, “Artık bunların kayıt altına alınması, unutulmadan gelecek kuşaklara aktarılması gerekmektedir. Hacer Nurgül Begiç hocamız bu önemli görevi üstlenmiş bulunmaktadır. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!