Kazada bacağını kaybetti sporla hayata tutundu

Güncelleme Tarihi:

Kazada bacağını kaybetti sporla hayata tutundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2020 00:32

Ankara'da 9 yıl önce otomobilin çarpması sonucu sol bacağını kaybeden ve 11 ameliyat geçiren Ahsen Dişe (33), spor ile hayata tutundu. Voleybolda milli olan Dişe, gelecek sene ekim ayında Antalya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Keçiören’de 2011'de otobüs durağına dalan otomobilin çarptığı Ahsen Dişe, sol bacağını kaybetti. 2 yılda 11 ameliyat geçiren Dişe, protez takılarak hayatına devam etti. Dişe, bu süreçte spor yaparak hayata tutundu. Önce okçuluk branşıyla ilgilenen Dişe, kısa sürede Türkiye ikincisi olduktan sonra voleybola merak sardı. Yıllarca voleybol oynayarak milli takıma yükselen Dişe, şimdi 2021 Ekim ayında Antalya’da düzenlenecek Oturarak Voleybol Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor. Burada derece elde ederek kupayı kaldırmak isteyen milli voleybolcu, spor yapmak için hiçbir şeyin engel teşkil etmediğini söyledi.

Kazada bacağını kaybetti sporla hayata tutundu


BİRAZ AZİM, BİRAZ İSTEK

Engelli bireylerin spor yaparak hayata tutunabileceklerini kaydeden Dişe, “Spor hem ruhen hem bedenen hem zihnen, psikolojik olarak kendimizi kötü hissettiğimiz anda bize iyi gelen tek şey. Ben böyle çıktım bu işin içinden. Psikolojimi bu şekilde düzelttim. Gerçekten hayata bağladığımı düşünüyorum. Spor yaptığım için kendimi iyi hissediyorum. Herkes yapsın, sporun yaşı yok. Küçük yaşta engelli olan arkadaşlarımız da var, büyük olup şeker hastalığından bir uzvunu kaybetmiş abilerimiz de var. Hiçbir şekilde spora engel değil. Sadece biraz azim, biraz istek, biraz ailelerimizin desteklemesiyle de olan bir şey bu” diye konuştu. 

Kazada bacağını kaybetti sporla hayata tutundu

Dişe, pandemi nedeniyle antrenmanlara bireysel olarak devam ettiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!