Kaynaklarımızı toplu ulaşıma ayırmak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kaynaklarımızı toplu ulaşıma ayırmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2021 01:38

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, ABB Meclisi kasım ayı oturumunda ilk kez bahsettiği, ‘Kızılay-Dikmen Metro Hattı’ projesi, akademisyenler ile meslek odaları temsilcilerine anlatıldı.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, istişare toplantısında hattın ekonomik fizibilitesi, yolcu kapasitesi, yatırımın kentsel bütünleşmeye katkısı gibi konularda bilgi verirken katılımcıların görüş ve önerilerini dinledi. Alkaş, şöyle konuştu: “Biz kaynaklarımızı toplu ulaşıma, başta hafif ve hafif raylı sistemler ve metro olmak üzere toplu ulaşım uygulamalarına ayırmak istiyoruz. Bunu yaparken de ihmal edilmiş bölgelerimize ve semtlerimize öncelik vermek istiyoruz. İhmal edilmiş bölgelerin yeniden canlandırılması ve kentle bütünleşmesinin arttırılması için çalışıyoruz. Ortak aklı egemen kılmak zorundayız. Bu projenin gerekliliği, bu projenin nasıl yürümesi gerektiği ve bu konudaki her türlü görüş ve önerilere açığız ve talibiz.”

YAPILIRSA ETKİSİ NE OLACAK

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Şehir Plancılar Odası Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası yetkililerinin de katıldığı toplantıda akademisyenler sorular sorarak, önerilerini paylaştı:
-Prof. Dr. Cüneyt Elker: “Bir yatırım yapılacaksa bunun tabii çok daha makro düzeyde olması gereken ana planlardan hareket etmesi lazım.”
-Prof. Dr. Nuray Bayraktar: “Bu hattın ve bu güzergâhların etki alanları beni çok ilgilendiriyor. Nereleri etkiliyor, nerelere dokunuyor ve o dokunduğu yerlerde neler oluyor?”
-Doç. Dr. Hediye Tüydeş Yaman: “Benim bakış açım bu metroyu yaptık ama kullanılacak mı? Etkisi nasıl olacak? Her ulaşımın bir avantajı ve dezavantajı var. Avantajlı yönüyle kullanırsanız kârlıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!