Kaymakamdan düğün magandaları için asayiş toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamdan düğün magandaları için asayiş toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 10:26

Kaymakamdan düğün magandaları için asayiş toplantısı

Haberin Devamı

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın gölbaşı ilçesinde yaz dönemiyle birlikte açık hava düğünlerinde magandaların rastgele silah atışları ile havai fişek gösterileri vatandaşları tedirginliğe sevk ederken, Kaymakam Şenol Esmer başkanlığında asayiş toplantısı düzenlendi. Toplantıda, izinsiz silah atışlarına ilişkin alınacak güvenlik tedbirleri ele alındı.  
Toplantıya Belediye Başkanı Fatih Duruay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Kuyucu ve  İlçe Emniyet Müdürü Murat Buğatekin ile merkez dışı açık hava etkinlikleri ve merasimlerin yoğun olarak yaşandığı mahalle muhtarları katıldı. Toplantı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Kuyucu tarafından izinsiz silah atışına ilişkin hazırlanan sunum ile başladı. Sunumda, izinsiz silah atışı sonucu yaşanan olumsuz toplumsal olaylar ile buna ilişkin cezai yaptırımlar hakkında bilgi verildi.
Kaymakam Şenol Esmer, düğünlerde izinsiz silah atışına hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini, muhtarların görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde düğün sahipleri ile gerekli koordinasyonu sağlayarak silah atışının önlenmesine esas olmak üzere azami dikkat ve özeni göstereceklerini belirtti. Esmer, bu konuda kaymakamlık, kolluk kuvvetleri ve belediye ile işbirliği içerisinde olmaları gerektiğini, havai fişek atılması konusunda daha önceden alınan mutabakat kararları doğrultusunda saat 23.00'ten sonra olmamak üzere bu konuda yetkisi ve ruhsatı olan kişiler tarafından belirlenecek uygun noktalarda can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınarak atılabileceğini belirtti. Esmer, her mahallede silah atışının yasak olduğuna ilişkin hazırlanacak afişlerin görülebilecek yerlere asılacağını da belirtti. 
Belediye Başkanı Fatih Duruay yaptığı açıklamada, "Bu uygulama ile sizin yaşam standartlarınızı kısıtlamak için değil can güvenliğinizi sağlamak için bu kararlar alınıyor. Bir anlık zevk canlar yakabilir, yuvalar sönebilir. Lütfen herkesin ve kendi can güvenliğiniz için silah atışlarına dur diyelim" ifadelerini kullandı. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!