Kayak sporunda başkanlık yarışı

Güncelleme Tarihi:

Kayak sporunda başkanlık yarışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 00:00

Türkiye Kayak Federasyonu’nun bugün gerçekleştirilecek 2. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Özer Ayık ile Yavuz Tanyeri başkanlık için yarışacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Kayak Federasyonu, bugün gerçekleştirilecek 2. Olağan Genel Kurulu’nda başkanını seçecek.
Başkanlık yarışı için başvurularını sunan Türkiye Kayak Federasyonu mevcut başkanı Özer Ayık ile Yavuz Tanyeri yeni dönem için projelerini Ankara Hürriyet’e anlattı.
Türkiye’de kayak sporunun hakettiği yerde olmadığının altını çizen Özer Ayık, “Gönlümüzde yatan Dünya Olimpiyat Şampiyonluğu. Büyük bir çaba içindeyiz” diye konuştu. Hizmet vermek adına demokratik bir yarış içinde olduklarını belirten Ayık, “Kayak sporuna en iyi şekilde sağlam bir temel attığımızı düşünüyoruz. Artık meyvelerini toplamaya başlayacağız. Sonuçta kayak sporu kazanacak” dedi.
Türkiye’nin yeterli dağ alanı ve kar potansiyeli olduğunu ifade eden Ayık, şunları söyledi:
“Bu potansiyel şimdiye kadar gerektiği gibi değerlendirilememiş. Bunu sağlamanın gayreti içindeyiz. Arkadaşlarımızla birlikte dört yıldır kayak sporuna hizmet ediyoruz. Bu süreçte 211 tane Milli Takım kampı düzenledik. Bunlardan 96 tanesi yurt dışında gerçekleşti. Yurt içinde ise 74 ulusal, 28 uluslararası yarış düzenledik. Uluslararası yarışmalarda 164 tane madalya kazandık. Tekerlekli kayakta dünya üçüncüsü olduk.
Uluslararası alanda önemli etkinliklerimiz oldu. 2010 Dünya Kayak Kongresi’ne aday olduk ve kazandık. Haziran ayında tüm dünyadan insanlar ülkemize gelecek. 2012’de ise Dünya Gazeteciler Kayak Şampiyonası ülkemizde yapılacak. İki tane uluslararası kayak sempozyumu düzenledik. Yabancı uzmanlarla eğitim seminerleri yaptık.
Çıta yükselecek
Mevcut hakem ve antrenörlerin dünya standartlarında donanıma sahip olması için çalışacaklarını belirten Yavuz Tanyeri ise, “40 yıldır kayak yapıyorum. Uzman kişilerden oluşan deneyimli bir ekiple, kayak sporunun çıtasını yükseltmek için yola çıktık. Bilgi ve donanımımız bu iş için yeterli” dedi.
Kayak alanında şu an başarıdan bahsetmenin mümkün olmadığını ifade eden Tanyeri, şunları söyledi:
“Türkiye’de kayak yapılabilecek bölge sayısı 30, bu bölgelerde kayak yapabilecek insan sayısı ise 7 milyon. Türk halkının kayak sporuna yatkınlığı var. Bu sebeple de başarı şansımız çok yüksek. Bunlar ciddi rakamlar olmasına rağmen hala dünyada varlığımızı gösteremiyoruz. Kayakçı sayımız çok az. Az sayıda sporcudan başarılı sporcuların seçilmesi ise oldukça zor.
Spor akademisyeniyim. Milli takım antrenörlüğü yaptım. Bütün Türkiye’yi dolaştık ve delegelerle konuştuk. Olimpik Merkezler ve 2022 Kış Olimpiyatları’na adaylık projemiz var. Kulüplere ihtiyaçları doğrultusunda malzeme desteği sağlayacağız. Her bölgede yarışmalar düzenleyip, bölge insanlarına kayağı sevdirmek istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!