Kavaklıderem’den aryalı uğurlama

Güncelleme Tarihi:

Kavaklıderem’den aryalı uğurlama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 00:00

Kavaklıderem Derneği, "Sanata ve Sanatçıya Saygı" anlayışıyla 2007 yılı sonunda başlattığı Sanat Buluşmaları’nın 2008 programını tamamladı. "Yıl Biterken Aryalar" adı verilen son programda Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları unutulmaz bir konser verdi.

"Sanata ve Sanatçıya Saygı" anlayışıyla bir senedir sürdürülen Sanat Buluşmaları son programını yaptı. "Yıl Biterken Aryalar" başlıklı programda soprano Mehlika Karadeniz, tenor Ünüşan Kuloğlu ve piyanist Çiçek Cihan Tek ile buluşan sanatseverler, doyumsuz bir konsere şahit oldu. Sanatçılar piyano eşliğinde tek tek ve zaman zaman da birlikte seslendirdikleri eserlerle dinleyicileri büyüledi.

Gelir yine sanata

Özellikle evlerde gerçekleştirilen Kavaklıderem Sanat Buluşmaları, dernek üyeleri ve ev sahipleriyle birlikte son derece sıcak bir ortamda gerçekleşiyor. Bugüne dek sekiz kez gerçekleştirilen buluşmalarda değişik sanat dallarından birçok konuk yer aldı.

Gitar sanatçısı Alp Ozan Bursalıoğlu, Orhan Veli şiirleri ve müzik dinletisi ile Grup Mecaz, Bilkent Kuartet, fotoğraf sanatı ve sualtı fotoğrafçılığı konulu sohbet ve görsel şov ile Alp Can, piyanist Ayşe Ediz, "Dil ve Müzikte Sesletim" konulu ilginç söyleşi ve piyano dinletisi ile sanatçı Mehmet Emin Göktepe bu buluşmaların konukları arasında yer aldı.

Kavaklıderem Derneği gönüllüleri, bu etkinlik dizisi için evini açacak gönüllü ev sahipleri ve konuk edilecek sanatçı arayışında son derece sistemli çalışıyor. Evin düzenlenmesi, ikramın hazırlanması ve davetiyelerin satılması gibi çalışmaların yanı sıra o buluşmayı katılımcılara anımsatacak birer küçük hediyenin üretilmesi de zevkle ve özenle yapılıyor.

Buluşmalardan elde dilen gelir ise belli bir fonda biriktirilerek, dernek taraından yine sanatla ilgili bir proje için kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!