Kavaklıdere Sineması şimdilik ‘perde’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Kavaklıdere Sineması şimdilik ‘perde’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2009 00:00

Kapandığı iki yıldan bu yana boş duran Kavaklıdere Sineması, Kavaklıderem Derneği’nin girişimleri ile yeniden hayat bulma umuduna kavuştu.

Haberin Devamı

Tarih kokan mekan, 28 Ekim akşamı “Yaşasın Cumhuriyet 1923 ve Hüzün 1938” fotoğraf sergisi ile seyircilere “merhaba“ dedi.
Ankara’nın Tunalı Hilmi Caddesi’nde kalan tek sineması olan Kavaklıdere, 2007 yılında kapılarını sessiz sedasız kapatmıştı. Kavaklıderem Derneği’nin girişimleri sonuçsuz kalırken, mekan kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Kavaklıderem Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını bu sene Kavaklıdere Sineması’nda yapmaya karar verdi. Böylece tarihi mekan, 28 Ekim akşamı kapılarını yeniden açtı.
Kavaklıderem Derneği, “Yaşasın Cumhuriyet 1923 ve Hüzün 1938” fotoğraf sergisi ile Kavaklıdere Sineması’nın perdelerini yeniden araladı. Önceki akşam düzenlenen kokteylde hem tarihi mekanın, hem de fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Vefalı seyirciler, açılışta Kavaklıdere Sineması’nı doldurdu. İlk konuşmayı yapan Kavaklıderem Derneği Başkanı Hale Bandik, Kavaklıdere Sineması’nı kent kültürüne yeniden kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Daha sonra sözü alan mekanın sahiplerinden Ayhan Nergis ise anılarından bahsetti. Sinemanın açıldığı zamanı hatırladığını söyleyen Nergis, sözlerine şöyle devam etti: “Burası kapandıktan sonra alışveriş ve yeme-içme firmaları devreye girdi. Fakat direndik ve burayı sinema olarak korumaya devam ettik. İki yıldır da en büyük hayalimiz, burayı sinema olarak yeniden açmaktı. Bugün hayalimizin ilk adımını attık. Umarım bundan sonra Kavaklıdere Sineması hiç kapanmaz.”

Haberin Devamı

10 KASIM’A KADAR KAPILAR AÇIK

28 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler arasında Kültür ve Sanat Kulübü Koleksiyonu olan “Yaşasın Cumhuriyet 1923 ve Hüzün 1938” fotoğraf sergisi yer alıyor. Ayrıca yapımcısı Mithat Bereket’in de söyleşisi ile katılacağı “Mustafa Kemal Bir Devrimcinin Güncesi” belgeseli 10 Kasım’da Kavaklıdere Sineması’nda gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!