Kavaklıdere Sineması da perde indirdi

Güncelleme Tarihi:

Kavaklıdere Sineması da perde indirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2007 00:00

Tunalı dendiğinde akla gelen ilk mekanlardan biriydi Kavaklıdere Sineması. Akün Sineması ile rakiplerdi. İlk Akün Sineması çekti beyaz bayrağı, "Pes" dedi. Şimdi de Kavaklıdere.

ŞEHİRLER, içinde yaşayan-yaşatılan yapılarıyla anlam kazanırken, Ankara tarihe tanıklık eden, neredeyse efsaneleşen mekanlarını bir bir yitiriyor. Bunlardan sonuncusu ise 1969 yılından bu yana başkentli sinemaseverlerin vazgeçilmez mekanlarından biri olan Kavaklıdere Sineması.

ARDI ARDINA KAPANDILAR

Ankara’da alışveriş merkezlerinin sayısındaki hızlı artış ve bu merkezlerde müşteriye her şeyi aynı anda sunma isteği, sinema salonlarını da bu büyük merkezlere taşıdı. Bu gelişmeye, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan DVD’ler eklenince "sinema izlemek" farklı bir boyuta taşınarak, sinema salonlarından evin salonlarına taşındı. Böyle olunca da Ankara’daki pek çok sinema salonu ardı ardına kapandı. Megapol, Ankapol, Nergis, Akün, Shereton içindeki AFM Sinemaları, Menekşe Sineması ve Derya Sinemaları; son iki yılda kapanan sinemalardan sadece bir kaçı.

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Büyülü Fener Kızılay ve Bahçelievler Sinemalarının da sahibi olan, Kavaklıdere Sineması’nı da 1991 yılından bu yana işleten İrfan Demirkol, "Dayanacak gücümüz kalmadı. Kiralar çok pahalı. Alışveriş merkezleri ile yarışamıyoruz. Bu kararı istemeden aldım" diyerek festivallerinin vazgeçilmez durağı olan Kavaklıdere Sineması’nı bıraktıklarını açıkladı.

Sanatsal etkinlik için ideal bir yer

16 senedir Kavaklıdere Sinemasını işleten İrfan Demirkol, sinemanın kapanmasının ardından orada çok güzel bir kültür merkezi yapılabileceğini söyledi. Demirkol, "Pek çok kültürel ve sanatsal etkinliğin bir arada yapılabilmesine müsait olan mekanda, çok amaçlı merkez yapmak isterim. Ancak bakanlıkkatkısı ya da sponsorların desteği gerekli" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!