Kaskı sayesinde ölümden döndü

Güncelleme Tarihi:

Kaskı sayesinde ölümden döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2021 00:19

Ankara-Kahramankazan önceki gün seyir halindeyken tartıştığı motosiklet sürücüsünü, kullandığı kamyonla sıkıştırıp kaza yapmasına neden olan şoför Tarık Tosun tutuklanırken, motosiklet sürücüsü Burak Karaağaç (26) başındaki kask sayesinde ölümden döndü.

Haberin Devamı

Hastanedeki tedavisi tamamlanan evli ve 2 çocuk babası Burak Karaağaç, trafikte kendisini sıkıştırdığı için sürücüyü uyardığını belirterek, “Kendisine ‘Ne yapıyorsun, öldürecek misin? İleride çevirmede seni şikayet edeceğim’ dedim. Bunu söyler söylemez bana küfretti ve direksiyonu üzerime kırdı. Sonrası zaten görüntülerde olduğu gibi direkt kaçtı. Çevredekiler ileride çevirme noktasında yakalatmış. Kamyon sürücüsünün bana bu şekilde bir şey yapacağını hiç düşünmedim. Sadece sıkıştırdığını söyledim. Böyle bir şey yapacağını hissetsem yanında durmazdım, hiç uyarmazdım” sözleriyle olay aynını anlattı. Karaağaç, başındaki kask sayesinde ölümden döndüğünü belirterek şunları söyledi:

KÖTÜ ŞEYLER OLABİLİRDİ

“Bakmakla yükümlü olduğum ailem, çocuklarım var. Çok kötü şeyler de olabilirdi. Şu an hayatta olmayabilirdim. O zaman aileme ne olacaktı? Kaskım beni korudu. Ne olursa olsun motosiklet kullanan bütün arkadaşlar kask taksınlar. Bir adım bile olsa gidecekleri yer, kask olmadan binmesinler motorlarına. Hayatımı kask kurtardı. Kask olmasaydı ya bariyerlerde ya yerde daha kötü şeyler olabilirdi. Çarpmanın etkisiyle yerde sürüklendiğim için büyük sıyrıklarım var. Sağ diz kapağımda açılma var. Dikiş attılar. Asfaltta sürüklendiğim için derim soyuldu. Allah kimseye böyle bir olay yaşatmasın.”

TEKRAR ÇALIŞMAM 3 AYI BULACAK

Motosiklet kullananlara ve motokuryelere trafikteki diğer sürücülerin saygı göstermesi gerektiğinin altını çizen Karaağaç, “Trafikte motokuryelere önem gösterilsin. Motosiklet sürücüleri de trafikte düşünülsün. Mesela bariyerlerin altı çok geniş. Oraya da girebilirdim, ölebilirdim. Büyük araç sürücüleri sadece kendi canlarını düşünüyor. Motosiklet sürücülerinin de aileleri, çocukları var. Kamyon hız limiti üzerinde gidiyordu zaten. 80-90 kilometre hızla gidiyordu. O yüzden kaçamadım kamyondan ve şu anda bu haldeyim. Yaklaşık 3 ay çalışmayacağım. Ayağa kalkmam 1.5 ayı bulur. Sonra işe başlarım. Ama o ara çalışmayacağım. Ben ev geçindiriyorum, şimdi ne olacak?” dedi. 

Kaskı sayesinde ölümden döndü


ŞİKÂYETİMİZİ GERİ ÇEKMEMİZİ İSTEDİLER

Burak Karaağaç’ın annesi Kadriye Karaağaç ise olayla ilgili, “Kamyon sürücüsünün çalıştığı şirketin sahibi aradı bizi şikayetimizi geri çekmemiz, şikâyetçi olmamamızı istedi. Bana ‘3 bin lira, 5 bin lira verebilirim, motoru da tanıdığım tamirciler var yaptırabilirim anlaşalım’ dediler. Bu sabah da aradı. Kesinlikle kabul etmiyoruz. Bırak 3 bini, 3 trilyon verseler de benim oğluma yaşattıklarını silemezler” diye konuştu.

Kaskı sayesinde ölümden döndü

Tarık Tosun, tartışma sırasında direksiyonu kırdığı kamyonuyla motosikletli Burak Karaağaç’a çarparak metrelerce sürüklenmesine sebep olmuş ve daha sonra çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!