“Kasamızı boşaltmadık”

Güncelleme Tarihi:

“Kasamızı boşaltmadık”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 15:40

Gençlerbirliği Başkanvekili Arif Ölmez, İlhan Cavcav’ın isminin verildiği sezonda, duayen başkanın mirasına sahip çıkamadıklarını söyledi. 

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Başkan Vekili Arif Ölmez, Bengü Türk Televizyonunda, yayınlanan ‘Spor Kulisi’ programında Uğur Tenekecioğlu ve Tayfun Özsoy’un sorularını yanıtladı. Ölmez, “Yanlış yaptık. Hocamızın söyledikleri ile bizim belirlediğimiz futbolcuları transfer ettik. Ancak, aralarında uyum sağlayamadık. Bu sonuçta, en alttan, en üste herkesin sorumluluğu var, en çok da bizim. İcra kurulunun bir üyesi olarak, sonuçta benim suçum yok diyebilir miyim” dedi. Ölmez, “İlhan Cavcav’ın kasasını boşalttınız mı” sorusuna net olarak, “Hayır, boşaltmadık” karşılığını verip şunları söyledi: “Kulüpler, sezon başında bütçelerini Futbol federasyonundan gelecek garanti paraları da hesaplayıp yapar. Başlangıç parası, 28 milyon 500 bin lira. Ayrıca alınacak galibiyetlerden gelecek paralar var. Galibiyet başına 2 milyon 200 bin lira, beraberlikte yarısı kadar. Biz, geçen sezon bütçe yaparken, 45-50 puan hesapladık. Ancak, bunun çok gerisinde kaldık. Puan kayıplarının çok olduğu dönemlerde fazladan primler ödedik. Bunlar, bütçe açığına neden oldu. Ligden düştük. Ancak, elimizde iyi oyuncular kaldı. Sonuç olarak, iddia edildiği gibi kasamız boşalmadı. Paramız da var.

Haberin Devamı

GENEL KURULU ERTELEDİK

“Tüm ısrarlara karşın neden Mayıs ayında genel kurul yapmadık. Geçen sezon Galatasaray maçını kazandığımızda 30 puana ulaştık. Kalan 6 maçta, 10 puan almamız gerekiyordu. Sonra gördük ki, 7 puan da yetermiş. O dönemde genel kurul da yaklaşmıştı. Biz, takımın ligde kalmasına konsantre olmuştuk. O aşamada genel kurul yapmayı düşünemedik. Ligden düştükten sonra, genel kurul hazırlıklarına başlasak, Haziran ayı sonuna kadar yapılamazdı. O zaman yeni sezon için transferler kaçacak, takım kurma işi gecikecekti. Net karar verdik. Takımı bu hale biz getirdik. Biz düzlüğe çıkarma kararı aldık. Genel kurulu Eylül ayına erteledik.”

ONUN YERİ ASLA DOLMAZ

“İlhan Cavcav’ın koltuğunu doldurmak imkanımız. Onun sistemi vardı. Yeni bir ilhan Cavcav olması çok güç. O nedenle, sistemin dönüşmesi gerekir. Yeni bir sistem oluşturmaya çabalıyoruz. Deneyimli oyunculardan oluşan bir takım kurduk. Erkan Sözeri hocamızın istekleri doğrultusunda oyuncular aldık. Mert Nobre, Selçuk Şahin, 37 yaşında oyuncular. Ancak, en çok çalışan, en etkili futbolcularımız oldular. Bu tür oyuncuların saha dışında da çok katkıları oluyor. O nedenle, yaşlı eleştirilerini kabul etmiyoruz. Biz şampiyon olacak iyi bir kadro kurduğumuza inanıyoruz.”

Haberin Devamı

KIRMIZI-SİYAH KOLTUK KILIF

“Tamamlanınca Eryaman Stadı’nı Ankaragücü ile ortak kullanacağız. Burayla ilgili bir sıkıntımız var. Koltuk renklerinin sarı lacivert yapılması. Bunun düzeltilmesi için Ankaragücü yöneticilerinden destek bekliyoruz. Olmadığı takdirde, oyuncularımız kendilerini deplasmanda hissetmesinler diye, kırmızı siyah koltuk kılıfları yapacağız, zorunlu olarak. Kulübün menajerlere teslim olma iddiası asılsız. Menajerlere para kaptırdığımız, takımı yönlendirmeleri konusundaki iddialar tümüyle geçersiz. Yaptığımız transferlerin uyumunu sağlayamadık. Temel sorun bu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!