Kartaltepe’nin ‘ASM’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kartaltepe’nin ‘ASM’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 10:14

Nüfusu 12 bin olan Mamak Kartaltepe Mahallesi’nin sakinleri, mahallelerinde aile sağlığı merkezi (ASM) bulunmadığından komşu mahalledeki ASM’ye gitmek durumunda kalıyor. Mahalle muhtarı Abidin Göndelen, “Mahallemizde aile sağlığı merkezi için uygun alan da mevcut. Talebimiz bir an evvel bu sıkıntımızın giderilmesi” diyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta, Mamak’ın Kartaltepe Mahallesi’ndeydik. Kartaltepe Mahallesi muhtarı Abidin Göndelen, en öncelikli sorunlarının mahallelerinde bir aile sağlığı merkezinin bulunmaması olduğunu belirterek, “Yaşlı nüfusumuz çok, hamile ve engelli vatandaşlar yakın civardaki aile sağlığı merkezine gitmek için 600 metre yol yürüyorlar” dedi. Muhtar Göndelen, soruna ilişkin özetle şunları söyledi:

Kartaltepe’nin ‘ASM’ çağrısı

YAŞLI VE ENGELLİLER ZORLANIYOR

“Kartaltepe Mahallesi, 12 bin nüfus, 6 bin de seçmen sayısı ile Ankara’nın oturmuş köklü mahallelerinden birisi. Nüfusun yüzde 60’ını genellikle 65 yaş üstü vatandaşlar oluşturuyor. Mahallemizin en öncelikli sorunlarından biri sınırlarımız içerisinde bir aile sağlığı merkezinin (ASM) olmaması. Kendi mahallemizde yok, mahalle sakinleri diğer mahallede bulunan aile sağlığı merkezlerine gidiyorlar. Yaşlı nüfusumuz çok, hamile ve engelli vatandaşlar yakın civardaki aile sağlığı merkezine gitmek için 600 metre yol yürüyorlar. Mahallemizde aile sağlığı merkezi için uygun alan da mevcut. Talebimiz bir an evvel bu sıkıntımızın giderilmesi.”

Haberin Devamı

BÖBREK HASTASIYIM, DERMANIM KALMIYOR

Kartaltepe’nin ‘ASM’ çağrısı

Mahalle sakinlerinden Esma Aygün  (61)  ise  “Kalp hastasıyım öte yandan böbrek yetmezliğim var. İlaç yazdırmak ve kan aldırmak için komşu mahallede bulunan aile sağlığı merkezine gidiyorum. Yürümek durumunda kalıyorum, dermanım kalmıyor” dedi. Bir diğer mahalle sakini Şaban Arslan da “Saimekadın Mahallesi’nde bulunan sağlık ocağına gidebilmek için yaklaşık bir kilometre yol yürüyorum. Ayrıca gittiğim zaman yoğunluk da oluyor sıra beklemek durumunda kalıyorum. Kendi mahallemize bir sağlık ocağının açılması bizler için de iyi olur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kartaltepe’nin ‘ASM’ çağrısı

KARTALTEPE’NİN ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Abidin Göndelen, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:

* Mahallemizde her geçen gün sokak köpeklerinin sayısı artmakta. Özellikle sabah erken saatlerde ve akşam geç saatlerde toplu halde gezen köpeklerden bazı mahalle sakinleri tedirgin. Belediye kısırlaştırma çalışmalarını özenle yürütüyor fakat sadece yerel yönetimlerin bu konudaki çabası çözüm noktasında eksik kalabiliyor. Hem yerel hem de merkezi yönetim ortak bir proje ile daha kapsayıcı bir kısırlaştırma seferberliğine gidebilir.

* Mahallemiz eskiden gecekondu bölgesi olduğu için altyapısı eski. Zaman zaman altyapı üst yapıyı taşıyamaz hale geliyor. Hem kanalizasyon hem de içme su borularının değişmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

* Mahalle sakinlerimizin her salı alışverişini yaptığı Süleyman Ayten Caddesi’nde bulunan semt pazarımızın üstünün kapatılmasını talep ediyoruz. Oldukça işlek bir pazar yeri. Olumsuz hava koşullarında hem esnaf hem de vatandaş mağdur olabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!