Karşıyaka ufkumuzu açtı

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka ufkumuzu açtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 14:21

İzmir temsilcisinin ligi şampiyon tamamlayıp diğer kulüplerin iştahını kabarttığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, “Ligden düşen takımın, şampiyonu yenebileceği bir sezon olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Rönesans TED Ankara Kolejliler’de Başantrenör Hasan Özmeriç, öncelikli hedeflerinin play-off’a kalmak olduğunu söyledi. Geride kalan sezon bitime 4 hafta kala takımın başına gelen Özmeriç iyi bir takım bulduğunu ifade ederek, “Takım iyi durumdaydı. Yalnızca arka arkaya maç kaybetmiş olmanın verdiği bir moral bozukluğu vardı. Bizim üstümüze düşen, kazanma arzusunu yeniden ortaya çıkarmaktı. Arkadaşlarla bunu başardık. Trabzon maçından sonra Tofaş deplasmanında hem güzel basketbol hem de güzel bir skorla kazanmamız diğer maçlarda bizler için önemli bir motivasyon oldu. Kendi evimizde Karşıyaka’yı sonra deplasmanda Galatasaray’ı yenerek ligde kaldık” diye konuştu.
Bıraktığı Kolej ile şimdiki arasında fark olduğunu vurgulayan tecrübeli antrenör, şunları söyledi:
“Rönesans Holding’in Kolej ismi ile birleşmesi önemli. Hem maddi kaynak olarak hem destek olarak inanılmaz büyük bir camiaya döndüm. Biz Kolej’in takımıyız. İlkokulun, ortaokulun, lisenin ve üniversitenin takımıyız. Bizim bunların arasında olmamız gerekiyordu. Onlarla beraber yaşamamız gerekiyordu. TOBB’un salonunu 7-8 sene kullandık ama biz o camiaya ait bir takım değiliz. Onun için biz tekrar kendi yuvamıza döndük. Mezunlar Derneği bize kucak açtı. Bu nedenle bu yıl seyirci sayımızda artış olacağını düşünüyorum.”

KİMYANIN TUTMASI ÇOK ÖNEMLİ

Zor bir ligin kendilerini beklediğini dile getiren Özmeriç, şöyle konuştu:
“Yerli oyuncu kadrosu çok potansiyelli. Yabancı oyuncu kadrosunun da iyi olduğunu düşünüyorum. Bazı bölgelerde, transferde sona noktaya geldik. Hedefimizi play-off olarak belirledik. Kolej benim yuvam. Ne zaman gel derse gelir, ne zaman git derlerse giderim. 4 maça da gelirim, 5 seneye de gelirim. Biz aramızda konuşurken öyle bir sözleşme yapmıyoruz. Sonuçta karşılıklı istek olduğu zaman buradayım, olmadığı zaman giderim. Sezonda doğru kimyayı yakalayan takım öne çıkacak. Pınar Karşıyaka’nın başarısı bu anlamda çok önemli. Yukarıdaki takımların neredeyse hepsi çok iyi kadro kurdu. Onların kimyasının hangisini tutup tutmadığını sezon içinde göreceğiz. Yine düşen takımın şampiyon takımı yeneceği bir sezonun olacağını düşünüyorum. Play-off’a kalmak oldukça zor ama hedefimiz play-off. Play-off’a kaldıktan sonra mutlu sona ulaşmak herkesin hayalidir. Ufuk Sarıca, Karşıyaka’da doğru kimyayı yakalayıp herkesin hayali olan şampiyonluğa ulaştı. Bu Türk antrenörler için de önemli bir göstergeydi. Bizim için önemli bir “Ufuk” oldu”.

ALTIN KUŞAK FAYDASINI GÖRECEK

6 yabancılı sistemden en çok altın jenerasyonun yararlanacağını aktaran Özmeriç, “Birinci Lig’de yıllarca emek vermiş, basketbol seviyesini çok yukarılara çıkarmış emektar Türk oyuncular, 6 yabancılı sistemden dolayı, 1. Lig’de maalesef süre alamıyor. Onlar onun için bu sene 2.Lige gitti. Bu sayede 2. Lig’in kalitesi yukarı çıkacak. Genç ve yetenekli oyuncular arasında ise yabancı oyunculardan süre çalabilecek isimler mevcut. Bizde genç jenerasyondan Ayberk Olmaz var. Biz de onlara bu şansı vereceğiz. Onlar bunu değerlendirebilirse, kuralın en çok onlara yarayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

MİLLİ TAKIM BAŞARILI OLABİLİR

Milli takım atmosferinin çok farklı olduğuna vurgu yapan tecrübeli antrenör, sözlerini şöyle tamamladı:
“2 sene önce ben de milli takım yardımcı antrenörlüğü yaptım. O bayrak için savaşmak, gelinebilecek en iyi yerlere gelmek çok ekstra bir motivasyondur. Milli takımda bir jenerasyon değişimi var. Bizi Dünya ikincisi yapan Avrupa’da final oynatan jenerasyon yavaş yavaş basketbolu bırakıyor ve yerine yeni bir jenerasyon geliyor. Değişimden dolayı bazı sıkıntılar tabi olacaktır. Geçişler her ülkede sıkıntı olmuştur ama çok önemli ve ciddi bir teknik ekiple çok ciddi bir kadronun olduğunu düşünüyorum. Ömer Aşık’ın olmaması bizim için ciddi bir dezavantaj olarak gözükse de yerine gelen genç arkadaşların onların açığını kapatacağını düşüyorum. Turnuvalarda rüzgarı yakalayan her takım şampiyon olabilir. Ben bizim de bu şansımızın olduğunu düşünüyorum. Yeter ki o hava yakalansın, o istek olsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!