Karpuz tadında açılış

Güncelleme Tarihi:

Karpuz tadında açılış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 00:00

Mamak Akdere Kapalı Pazar Yeri ve Spor Kompleksi, karpuz yeme yarışmasıyla hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi, Akdere Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Akdere Kapalı Pazar Yeri ve Spor Kompleksi’ni törenle hizmete açtı.
Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekibinin oynadığı Antep yöresi oyununun ardından açılış kurdelesi kesilen pazarda, kurulan tezgahlarda vatandaşlara 5 bin adet karpuz dağıtılırken, karpuz yeme yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Karpuz yeme yarışmasını kazanan vatandaşa ödül olarak 10 adet karpuz hediye edildi.
Kapalı pazar yerlerinin çok geniş çerçevede düşünülmüş örnek semt pazarları olduğunu kaydeden Akgül, şunları söyledi:

ALTI PAZAR ÜSTÜ SPOR KOMPLEKSİ

“Cadde ve sokaklarda kurulan pazarların yerini daha modern ve insanları rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanan kapalı pazarlar alıyor. Haftanın yedi günü vatandaşa hizmet verecek, altı kapalı pazar ve otopark, üstü spor kompleksi şeklinde yapılan pazar yeri, yazın vatandaşların düğün yapılabilmesi için de kullanılacak. Mamak’ta sekiz tane kapalı bir tane de açık olmak üzere toplam dokuz kapalı pazar yeri hayata geçirildi. Altı tanesinin yapımını tamamladık, üç tanesinin de inşaatı tamamlanmak üzere. Pazar yeri, hem vatandaşı hem pazarcı esnafını yazın sıcaktan, kışın ise kardan ve yağmurdan koruyacak.”

Haberin Devamı

KOŞU YOLU HALI SAHA

10 bin metrekarelik inşaat alanına yapılan kapalı pazar alanında koşu yolu, fitness grubu, basket sahası, halı saha, çocuk oyun alanı, kapalı ve açık otopark bulunuyor.
Açılışa katılan Ankara Pazar Yerleri Odası Başkanı Recep Ayhan ise, Akgül’e teşekkür ederek, “Pazarcı esnafına gösterdiği ilgiye minnettarız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!