Karne günü imam hatip protestosu

Güncelleme Tarihi:

Karne günü imam hatip protestosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 01:32

Etlik’teki İbn-i Sina Ortaokulu binasının, aynı sokaktaki bir imam hatip lisesine verileceği iddialarına tepki gösteren veliler, karne günü okul önünde eylem yapıp, imza topladı. Yetkililer iddiaları yalanlayarak, “Tamamen dedikodu” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören’e bağlı Etlik Mahallesi Kiraz Sokak’taki İbn-i Sina Ortaokulu binasının, aynı sokaktaki Etlik Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne verileceği iddiaları üzerine harekete geçen veliler, okul önünde toplanıp, eylem yaptı. Eğitim-öğretim hayatına 1985 yılında başlayan İbn-i Sina Ortaokulu’nun, imam hatip ortaokuluna dönüşmesini istemeyen veliler, karne heyecanı yaşayan öğrencileriyle birlikte “İmam hatip değil, okulumuzu istiyoruz” diye slogan attı. Konuyla ilgili okul yönetiminden resmi bir yanıt alamayan veliler, eğitim sisteminin değişmemesi için imza kampanyası başlattı. Okul önündeki eylemler devam ederken bazı veliler de, topladıkları imzalarla birlikte Ankara İl Milli Eğitim ve Keçiören İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine dilekçe verdi.

SEMTTEKİ TEK OKUL, ALTERNATİF YOK

Haberin Devamı

Okulun, imam hatip ortaokuluna dönüşeceğini İbn-i Sina Ortaokulu Müdürü Cevdet Arpa’dan öğrendiğini ifade eden velilerden Demet Seçkin, “3 gün önce çocuğumun ortaokul kaydı için önceden müdürle görüşmeye geldim. Kendisi, ‘Resmi değil ama konuşuluyor. Büyük ihtimal okulumuz imama hatip olacak. İsterseniz buraya değil de çevredeki okullara kaydettirin’ dedi. Ne diyeceğimi bilemedim. Semtteki tek ortaokul bu. Alternatif yok. Başka birine giderse eğer servis kullanmak zorunda kalacak” diye konuştu.

YENİ BİNA ÖNERİSİ

Velilerden Hacı Korkmaz ise şöyle konuştu: “İmam hatiplere karşı değiliz. Ama benim çocuğumun bu düzenleme yüzünden okulunu değiştirmek zorunda kalmasına anlam veremiyorum. Meydanlara çıkıp kısacık sürelerde yapılan yolları, köprüleri anlatmasını biliyorlar. Madem ihtiyaç var, o halde mahalleye yeni bir okul binası yapsınlar. Çocuklarımızın sürülmesini istemiyoruz.”

İLÇE MİLLİ EĞİTİM: İDDİALAR DEDİKODU

İddialarla ilgili olarak İbn-i Sina Ortaokulu Müdürü Cevdet Arpa, soruları yanıtsız bırakırken, Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulunan İlçe milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, şunları söyledi:
“Semmteki Etlik Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki ortaokul eğitimi verilen sınıfların kapasitesinin yetmediği yönünde şikayetler geldi. Biz de öğrencilerimizin sıkışıklığını gidermek için ön inceleme başlattık. Hiçbir resmiyeti olmayan bu çalışma kapsamında İbn-i Sina Ortaokulu’nun imam hatip olacağı yönündeki iddialar tamamen dedikodu. alternatifi olmayan ortaokulumuzu imam hatibe çevirecek olmamız söz konusu bile değil. Öğrencilerimizin mevcut kurulu düzenleniri bozacak, onları farklı semtlerdeki okullara dağıtacak bir çalışma içinde asla olmayız.”

Haberin Devamı

Karnelerini alan bazı öğrenciler de, velilerinin okul önündeki protestosuna destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!