Karlov’un ismi büyükelçilik sokağına verildi

Güncelleme Tarihi:

Karlov’un ismi büyükelçilik sokağına verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 16:02

Büyükşehir Belediye Meclisi, uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un isminin Büyükelçiliğin bulunduğu ve kendisinin de ikamet ettiği Karyağdı Sokak’a verilmesini önceki gün oy birliğiyle kabul etti.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek eşi Nevin Gökçek ile birlikte meclis kararını dün Büyükelçinin eşi Marina Karlov’a takdim etti. Büyükelçilikteki törende Marina Karlov’a bir kez daha başsağlığı dileklerini ileten Başkan Gökçek, “Sayın Karlov’un bir cinayete kurban gitmesi dolayısıyla Türkiye olarak üzgünüz. Büyük bir mahcubiyet yaşıyoruz. Terör her yerde görevini yapıyor. Amaçları doğrudan doğruya Türkiye ve Rusya ilişkilerini bozmak idi. Cinayeti kimlerin işlediği aşağı yukarı ortaya çıktı. FETÖ ve onun bağlı olduğu güçler Rus-Türk ilişkilerini bozmak için bunu yaptı. Gerçekler ortaya çıkınca işler tersine döndü.

Karlov’un ismi büyükelçilik sokağına verildi

Haberin Devamı

YENİ TABELALAR TAKILDI

Sayın Karlov’a olan sevgimizi ve ayrıca Türkiye Rusya dobtluğunun simgesi olarak Karlov’un anısına Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bir karar alarak hemen elçiliğin önünde bulunan eski adıyla Karyağdı Sokağını Andrey Karlov olarak değiştirdik. Hanımefendinin önünde bu töreni yapalım istedik. Kendisine hem bunun belgesini verelim hem de aynı zamanda Türkiye Rusya dostluğuna simge olması için ayrıca bir vazomuzu hediye edelimi istedik” diye konuştu. Marina Karlov ise “Eşime bu kadar büyük değer verdiğiniz için teşekkür ederim. Eşim Andrey Karlov Rus Türk ilişkilerinin pekiştirilmesi için çok çaba sarf etti. İlişkilerimiz pekiştirilerek çok iyi olacak. Biz Türkiye’yi çok severiz, teşekkür ederiz” dedi. Törenin ardından Büyükşehir ekipleri de sokağa yeni tabelaları taktı.

BAKMADAN GEÇME!