Karlov’u andılar

Güncelleme Tarihi:

Karlov’u andılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 14:43

Rusya Milli Günü, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde verilen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyonda geçtiğimiz yıl Ankara’da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov da anıldı.

Haberin Devamı

Rusya Milli Günü resepsiyonuna, Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sergey Panov, Deniz Ataşesi Maxim Sidorka ve eşi Natalya Sidorka, Ticaret Temsilcisi Aydovr Gaşigulin ve eşi Svetlana Gaşigulin ev sahipliği yaptı. Geceye, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra bazı büyükelçiler ve davetliler katıldı.

KARLOV ANILDI

Resepsiyon iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı. Gecede geçtiğimiz yıl uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov da anıldı. Bakan Zeybekci, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan problemlerin çok büyük oranda halledildiğini düşündüğünü belirterek, “Doğal zenginlikleri, altyapısı ve teknolojik farklılıkları itibarıyla birbirini bu kadar iyi tamamlayan ve aynı zamanda da komşu olan iki ülke büyük bir fırsat demektir” dedi. Sergey Panov da, iki ülke ilişkilerinin her geçen gün bir çok konuda derinleşerek ilerleme kaydettiğini vurguladı. İki ülke ortaklığının geçen yıl da talihsiz başka bir trajik olayla, Büyükelçi Andrey Karlov’a düzenlenen terör saldırısıyla sınandığını belirten Panov, Karlov’a “Rusya Kahramanı” ünvanının verildiğini hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!