KARGODAN ‘mantar’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

KARGODAN ‘mantar’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 00:00

Esenboğa Havalimanı’nda, Hollanda’dan kargo yoluyla gönderilen bir pakette 2 bin 283 kilogram mantar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Haberin Devamı

Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptıkları operasyonda piyasa değeri 271 bin TL olan kaçak eşya ve mantar cinsi uyuşturucu ele geçirildi.
Esenboğa Havalimanı’nda denetimleri sıklaştırdıklarını kaydeden Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mustafa Işık, son operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

DIŞI BAŞKA İÇİ BAŞKA

Halk sağlığını ciddi tehlikeye sokan eşyalardan biri de Magic Mushroom isimli Psicolin (uyuşturucu içerikli) etken maddesi içeren mantar cinsi bitkidir. Bu mantarlar daha çok Hollanda’dan Ankara Posta Gümrük İdaresi’ne başka bir eşya beyan edilerek, paketlenip gönderiliyor. Son olarak, G.G. isimli şahsın eşyasını Ankara Posta Gümrük Müdürlüğü’nden teslim almaya geldiği esnada 2,283 kilogram mantar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca ekiplerimizce son bir hafta içerisinde Esenboğa Havalimanında, aksamlarıyla birlikte 151 adet cep telefonu, 150 adet elektronik cihaz, 5 bin 250 gram tütün, kozmetik ve gıda takviyesi eşyaya el konuldu. Eşyalara el konulmasının ardından şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!