Karar mekanizmasına kadınlar da katılmalı

Güncelleme Tarihi:

Karar mekanizmasına kadınlar da katılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2015 01:21

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, eğitime erişmedeki engellerin ortadan kalkması gerektiğini, bunun da ancak kadının karar verme mekanizması içinde olmasıyla mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Tüm Kadın Lobisi (TÜKAL) tarafından düzenlenen ‘Kadın ve Eğitim’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Etkinliğe Tükal Başkanı Füsun Şener ev sahipliği yaptı. Çok sayıda kadın davetlinin katıldığı konferansta Meral Akşener, ülkelerin kalkınmasına doğrudan etki eden eğitim konusuna ve kız çocukların eğitilmesinin önemine değindi. Şener, kadınların eğitime erişmesinin bütün dünyada erkeklere göre daha zor olduğunu ancak Türkiye’de kadınların eğitime erişmesinin dünya ortalamasının çok altında kaldığını belirtti. Şener, eğitime erişmedeki engellerin ortadan kalkması gerektiğini, bunun da ancak kadının karar verme mekanizması içinde olmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti. Türkiye’de eğitimin büyük bir sorun olduğunun altını çizen Meral Akşener, “Şu an 763 bin üniversite mezunu işsiz var. Bu noktada yeni üniversiteler mi açılmalı, yoksa insanlar meslek eğitimine mi yönlendirilmeli? Bunun kararını iyi vermek zorundayız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!