Karanlıkta Islık Çalanlar Ankara’dan sonra Antalya’da

Güncelleme Tarihi:

Karanlıkta Islık Çalanlar Ankara’dan sonra Antalya’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2019 16:53

Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl düzenlenen Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nı kazanan “Karanlıkta Islık Çalanlar” film projesi, şimdi de Antalya Film Forum’un Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu kategorisinde yarışacak.

Haberin Devamı

Daha projelendirme aşamasındayken çeşitli uluslarası platformda Türkiye’yi temsil ederek ödül alan “Karanlıkta Islık Çalanlar” film senaryosu, bu yıl Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nı kazanmıştı. Filmin senaryosunu kaleme alan ve aynı zamanda yönetmenliğini yapacak olan Pınar Yorgancıoğlu, “Karanlıkta Islık Çalanlar” film projesi ile şimdi de Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde boy gösterecek. Film projesi, Antalya Film Forumu’nun düzenlediği ve bağımsız yönetmen, yapımcı ve senaristleri uluslararası film profesyonelleri ile buluşturan Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu kategorisinde yarışacak 10 proje arasında yer almaya hak kazandı.

FİLM FESTİVALLERİNDEN BAŞARI İLE DÖNDÜ

Haberin Devamı

Bedir Bedir’in başrolünde oynadığı ilk kısa filmi “Şafak Vakti” ile “Palm Springs”, “Antalya” ve “Adana” gibi festivallerde boy gösteren Senarist-Yönetmen Pınar Yorgancıoğlu, başrolünde Jale Arıkan’ın yer aldığı Alman ortak yapımı filmi “Nebile Hanım’ın Solucandeliği” ile de adından sıkça söz ettirmişti. Varşova gibi film festivallerinde oynayan “Nebile Hanım’ın Solucandeliği” filmi ile “İstanbul Film Festivali” ve “!f İstanbul” gibi organizasyonlarda ödüller alan Yorgancıoğlu, kurgusunu yaptığı Türkiye-ABD ortak yapımı “Green” filmiyle Sundance gibi birçok festivalden başarı ile döndü.

ANKARA FİLM FESTİVALİNDE “İLK FİLM GELİŞTİRME ÖDÜLÜ”NÜ KAZANDI

Orta halli modern bir ailenin bireylerinin büyüme sancılarını konu alarak, yetişkinlik kavramını kara-mizahî bir dille eleştiren “Karanlıkta Islık Çalanlar”ın ilk uzun metrajlı film çalışması olacağını vurgulayan Yorgancıoğlu, ön hazırlık aşamasında olduklarını belirterek, “Senaryomuz şimdiye kadar Saraybosna Film Festivali’nin CineLink ve Pack & Pitch platformlarında, Venedik Bienali’nin Biennale College Cinema atölyesinde, İKSV Köprüde Buluşmalar, ve bu Eylül ayında yine Venedik Film Festivali dahilindeki Venice Production Bridge ortak yapım marketlerinde yer aldı. Ankara Film Festivalinde de Ulusal Uzun Proje Geliştirme Ödülü’nü kazandı” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!