Karanlığı sanatın ışığıyla aşacağız

Güncelleme Tarihi:

Karanlığı sanatın ışığıyla aşacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2021 23:17

Devlet Çoksesli Korosu Şefi Burak Onur Erdem, “Birbirimizden uzak kaldığımız bu dönemin karanlığını sanatın birleştirici gücünün yaydığı ışıkla aşacağız. Seyirciyle buluşmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Devlet Çoksesli Korosu, yaz sezonunun ilk seyircili konserini Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde Bilkent Odeon'da yarın gerçekleştirecek. Eserin solist kadrosunun koro sanatçılarından oluşan konserde, barok dönemin önde gelen eserlerinden ‘Vivaldi-Gloria’ seslendirilecek. Salgın ile mücadele kapsamında kapanma döneminde faaliyetlerini tamamen dijital mecraya taşıyan koro, dijital yayınlarına da bu dönemde devam edecek. Kısıtlamaların azalmasıyla CSO Konser Salonu'nda seyircili konserler vermeye başlayacak Devlet Çoksesli Korosu, bir yandan da Türkiye'nin önemli antik kentlerinde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Karanlığı sanatın ışığıyla aşacağız


GENİŞ BİR PROGRAM HAZIRLADIK

Devlet Çoksesli Korosu Şefi Burak Onur Erdem, yaz sezonu ve gelecek sezonlar için geniş bir program hazırladıklarını belirterek, Vox Nostra (Bizim Sesimiz), Vox Intimus (İç Ses) ve Vox Humanis (İnsanın Sesi) adlı bir üçlemeyle konser projesi hazırladıklarını ve bunu üç aya yayacaklarını aktardı. A capella prodüksiyonlarının yaz ayları boyunca koronun YouTube kanalında yayınlanacağını anlatan Erdem, "Birbirimizden uzak kaldığımız bu dönemin karanlığını sanatın birleştirici gücünün yaydığı ışıkla aşacağız. Kısıtlamalar kapsamında uygun şartlar oluştuğunda, dijital mecrada yayınladığımız projeleri canlı konserlerde de seyircilerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!