Karadeniz rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 01:04

Niyazi Koyuncu, Selçuk Balcı ve Resul Dündar’ı aynı sahnede buluştu. Yenimahalle’de Karadeniz rüzgarı estiren etkinlik, renkli anlara sahne oldu. Kazım Koyuncu anısına söylenen parçalara dev bir koro eşlik etti.

Haberin Devamı

Karadeniz müziğinin sevilen isimleri Niyazi Koyuncu, Selçuk Balcı ve Resul Dündar aynı sahnede buluştu. Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde müzikseverlerle bir araya gelen sanatçılar Karadeniz fırtınası estirdi. Kemençe ve tulum sesinin yükseldiği merkezde, Karadenizliler horona durdu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve yardımcılarının da katıldığı konser, Ankara’da yaşayan Karadenizlilere memleketlet havası yaşattı.

KAZIM KOYUNCU ANISINA

Konsere hareketli şarkılarla başlayan sanatçılar, zaman zaman da ağır parçalarla duygulandırdı. Karadenizli seslerin şarkıları kadar aralarındaki diyalogları da müzikseverleri eğlendirdi. 2005 yılında hayatını kaybeden Kazım Koyuncu anısına da şarkılar seslendiren 3’lü, “İşte Gidiyorum” ve “Gelevera Deresi” türkülerini, dev bir halk korosuyla birlikte söyledi. Konser sonrası sanatçıları tek tek tebrik eden Başkan Yaşar, “Bugün Karadeniz ezgileriyle hep beraber coştuk. Bu ezgiler bizi biz yapan değerlerimizden. Değerlerimize hep beraber sahip çıkacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!