Karadağlı: ‘Etimesgut CKM Ankara’mız için büyük bir kazanım’

Güncelleme Tarihi:

Karadağlı: ‘Etimesgut CKM Ankara’mız için büyük bir kazanım’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 12:13

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Etimesgut Belediyesi’nin 27 Aralık’ta açılışını yapmayı planladığı 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi (Etimesgut CKM) ile ilgili, “Etimesgut CKM Ankara’mız için çok büyük bir kazanım olacak. Oyunlarımızı buradaki salonlarda da oynamak için gerekli iş birliğine hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi, Eryaman’da inşa edilen Etimesgut 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi’ni (Etimesgut CKM) 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104’üncü yıl dönümünde açmaya hazırlanıyor. Etimesgut CKM’nin Ankara’da tiyatro oyunlarının da yeni merkezi olması hedefleniyor. Bu kapsamda Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yı ziyaret etti. Ziyarette Karadağlı’ya Etimesgut CKM hakkında bilgi veren Demirel, Devlet Tiyatroları ile iş birliği içinde tesisi kültürün sanatın merkezi yapmak istediklerini söyledi. Başkan Demirel şöyle konuştu:

ETİMESGUT TİYATRONUN DA MERKEZİ OLACAK

“Etimesgut CKM’deki salonlar, teknik özelikleri bakımından Ankara’nın en modern ve büyük salonlarının başında yer alıyor. Toplam arsa alanı 14 bin 843 metrekare. İnşaat olarak 11 bin 800 metrekare alanda dört kat üzerine yapıldı. Büyük salonumuzun sahnesi 600 metrekare, seyirci kapasitesi 650. 21 metre yüksekliğinde sofita boşluğu dediğimiz bir alan var. Örneğin sahnede bir oturak var o değişeceği zaman 21 metre yükseğe çıkıp başka bir dekor inecek. Sahne değişirken taşıma yok. Tam otomatik sistem olacak. Tek bir kişi tüm sahneyi yönetebilecek. Sekiz adet prova odamız, iki adet her biri 175 kişilik salonlarımız da olacak. 750 kişilik yine fuaye ve sergi alanımız hizmet verecek. Açılışı Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104’üncü yıl dönümünde, 27 Aralık’ta yapmayı planlıyoruz. Tesisimiz Ankara’ya ve Etimesgut’a Cumhuriyet’in 100’üncü yılında çok büyük bir armağandır. İlçemizdeki kültür sanat yatırımlarımızı taçlandırdığımız kıymetli bir eserdir. Etimesgut’umuz artık tiyatronun da merkezi olacaktır.” CKM’de ETİSEM eğitim birimleri ve kütüphanenin de yer aldığını ifade eden Demirel, açık 10 bin metrekarelik bir peyzaj alanına sahip olacak merkezin bu yönüyle de yaşam alanına dönüşeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Karadağlı: ‘Etimesgut CKM Ankara’mız için büyük bir kazanım’

Haberin Devamı

Başkan Enver Demirel’in Tamer Karadağlı’yı ziyaretine Başkan Yardımcısı Tahsin Polat da eşlik etti.

ANKARA’NIN BÖYLE MERKEZLERE İHTİYACI VAR

Projeyi ve merkezin son görüntülerini inceleyen Tamer Karadağlı ise Ankara’nın böyle bir kültür merkezi kazanacak olmasından büyük heyecan duyduğunu ifade ederek, Devlet Tiyatroları için bu merkezin çok büyük önem taşıdığını söyledi. İstanbul AKM’den sonra Ankara’nın da Etimesgut CKM’ye kavuşacak olmasının büyük kazanım olduğunu belirten Karadağlı, Devlet Tiyatroları oyunlarının Etimesgut CKM’de oynanması için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Karadağlı, “Projeyi çok beğendim. İnşallah en kısa sürede yerinde gelip görmek istiyorum. Ankara’nın böyle merkezlere ihtiyacı var. Etimesgut CKM Ankara’mız için çok büyük bir kazanım olacak. Oyunlarımızı buradaki salonlarda da oynamak için gerekli iş birliğine hazırız. Böyle bir tesisi Ankara’ya kazandırdığı için Enver Demirel beyi tebrik ediyorum. Salonlar, sahne büyüklükleri ve diğer teknik özellikleri ile arzu ettiğimiz bir kültür merkezi olmuş” dedi.

Haberin Devamı

‘YÜZYILLIK DESTAN: ATEŞ’ OYUNUYLA AÇILACAK

Karadağlı: ‘Etimesgut CKM Ankara’mız için büyük bir kazanım’

Etimesgut CKM’nin açılışı Ankara Devlet Tiyatroları’nın ‘Yüzyıllık Destan Ateş’ oyunu ile yapılacak. Oyun, ilk gün protokol açılışı için sahnelenirken ikinci gün ise vatandaşlar için ücretsiz olarak sahnelenecek. Oyun, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği kurtuluş mücadelesinin, 19 Mayıs 1919’dan 23 Nisan 1920’de Meclis’in açılmasına kadar geçen dönemi anlatıyor. Haluk Özenç’in yazdığı oyunu, Barış Erdenk yönetiyor.

BAKMADAN GEÇME!