‘Kara delik’ korkuttu

Güncelleme Tarihi:

‘Kara delik’ korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 01:36

Büyükelçilikler, Seğmenler Parkı ve Karum AVM’yi çevresinde bulunduran İran Caddesi’ndeki derin kuyu, çevrede yaşayanları korkuttu. Kendi önlemlerini aldıkları belirten bölge sakinleri, “Belediye yetkilileri bu kara deliği acil olarak kapatmalı” dedi.

Haberin Devamı

Gün içindeki nüfusu 2 milyona kadar çıkabilen Çankaya ilçesinde bulunan İran Caddesi’ndeki ‘oyuk’ vatandaşları korkuttu. Polonya, İsrail, İsviçre büyükelçiliklerinin de çevresinde hizmet verdiği caddede, kaldırım üzerindeki kuyunun üzeri, bölge sakinleri tarafından tahtayla kapatıldı. Erhan Kılıç adlı vatandaş, “Ankara’nın en önemli merkezlerinden bir tanesinde kaldırım üzerinde derin bir kuyu var. Önlemi belediye alması gerekirken vatandaş kendi işini kendi görüyor. Altının iyice oyulduğu dışarıdan bakınca görülebiliyor. Oyuk biraz genişledi ve tahtanın altına bakınca kaldırımın boşluk üzerinde durduğu görülüyor. Bizi bu kara delikten kurtarsınlar” dedi.

PRESTİJ BÖLGESİ

İran Caddesi’ndeki büyükelçilikler nedeniyle yabancı konukların sürekli kullandığı güzergahtaki kaldırımların uzun süredir bakımdan geçirilmediğini savunan Kılıç, “Burası Ankara’nın prestij bölgelerinden. Cadde ve sokakların sürekli olarak pırıl pırıl olması gerekiyor. Ancak bırakın pırıl pırıl olmayı, bir çok noktasında yürüyemez haldeyiz. Buradaki oyuk, günlerdir bekliyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR DÜŞEBİLİR

Ailesiyle birlikte güzel bir hafta sonu geçirmek için Kuğulu Park’tan, Seğmenler Parkı’na yürüyüş yaptığını belirten Selin Biber ise şunları söyledi:
“Kuğulu’dan, Seğmenler’e çıkarkan oğlum bir iki adım önden gidiyordu. Tahtayı gördüm ancak sıradan bir şekilde öylece atıldığını zannettim. Ancak yanından geçerken altının yaklaşık 3-4 dört metre kadar boş olduğunu görünce şok oldum. Çocukların içine düşebileceği bir boşluğun bu şekilde bırakılması çok yanlış. Gün içinde onlarca kişi bu parklar arasında yürüyüş yapıyor. Acı bir olay yaşanmadan önlem alınmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!