Kaptan’dan Üzülmez’e övgü

Güncelleme Tarihi:

Kaptan’dan Üzülmez’e övgü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 14:18

Gençlerbirliği’nin genç stoperi, “Hocamız, çalışmayı çok seviyor. En önemlisi futbolcunun dilinden anlıyor. Takıma öncelikle özgüven kazandırdı’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Ligin 2. yarısında 3’te 3 yapan Gençlerbirliği’nde, bir önceki Teknik Direktör Yılmaz Vural’ın ayrılış sürecinde eleştirilerin odağında kalan kaptan Ahmet Çalık, şu anki başarıda teknik direktör İbrahim Üzülmez’in önemli paya sahip olduğunu söyledi. Üzülmez yönetiminde adeta kimlik değiştiren başkent ekibinin kaptanı Ahmet, bu süreci değerlendirirken, Üzülmez’in “başarıya aç” bir teknik adam olduğuna dikkati çekip, “Çalışmayı çok seviyor. Bence en önemlisi futbolcunun dilinden anlıyor. Çok iyi bir diyaloğumuz var” dedi. Ahmet, yeni teknik direktörün takıma ilk olarak öz güven kazandırdığını vurgulayıp, “Yaptığımız toplantılarda, gol yediğimizde herkesin kafasının öne düştüğünü ve mental olarak güçsüz olduğumuzu söyledi. İlk önce bize bunu aşıladı” ifadelerini kullandı. Devre arasında takıma katılan tecrübeli futbolcuların da başarıda rol oynadığına işaret eden 21 yaşındaki savunma oyuncusu, “Hleb, Selçuk Şahin ve Hakan Aslantaş gibi tecrübeli oyuncular takıma sahip çıkıyor. Onların gelişi de bu mental sorunu atlatmamıza yardımcı oldu. 3’te 3 yapmamızı kimse beklemiyordu ancak biz kendi aramızda buna inanıyorduk. Antrenmanlar çok güzel gidiyor. Bunlar başarıyı getiren unsurlar” dedi.

Haberin Devamı

“DURDUĞUMUZDA ALTTAKİLER GELİYOR”

Ahmet Çalık, küme düşme hattıyla 8 puanlık farka ulaştıklarını ancak henüz hiçbir şeyin bitmediğini vurgulayıp, “Durduğumuz zaman alttakiler geliyor. Bunun için durmamak gerekiyor. Motivasyonumuz yerinde, inşallah bunun devamı gelir çünkü puan kaybettiğimiz zaman biliyoruz ki alttaki takımlar yaklaşıyor. İnşallah bu şekilde devam eder ve puan farkını açarız” değerlendirmesinde bulundu.

“RAKİPLERE AZ POZİSYON VERİYORUZ”

Son iki maçta gol yemediklerine dikkati çeken milli stoper, takım savunmasını daha iyi yaptıklarının altını çizdi. Ahmet, yeni teknik direktörlerinin de futbolculuk kariyerinde savunmada görev yaptığını hatırlatarak, “Defansta neler yapmamız gerektiğini söylüyor. Savunmada beraber hareket eder hale geldik. Artık iletişimimiz daha güçlü. Bunda Selçuk ağabeyin de tabi çok büyük etkisi var. O da büyük tecrübe. İki maçta gol yemedik, hatta az pozisyon verdik” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!