Kaoh Günü Nedeniyle Mamak’ta Solunum Testi Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaoh Günü Nedeniyle Mamak’ta Solunum Testi Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 10:59

BİNLERCE VATANDAŞA SAĞLIK HİZMETİ ULAŞTIRAN MAMAK BELEDİYESİ, DÜNYA KOAH GÜNÜ DOLAYISIYLA VATANDAŞLARA SOLUNUM TESTİ YAPTI.

Binlerce vatandaşa sağlık hizmeti ulaştıran Mamak Belediyesi, Dünya KOAH Günü dolayısıyla vatandaşlara solunum testi yaptı.
Ankara’nın önde gelen hastanelerinden Lokman Hekim Hastanesi ile işbirliği yapan Mamak Belediyesi, hem vatandaşları hem de belediye personelini Solunum Fonksiyon Testi’nden geçirdi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Son derece sinsi bir şekilde ilerleyen KOAH tehlikeli bir hastalık. Birçok hastalıkta olduğu gibi KOAH’ta da erken teşhis çok önemli ve maalesef bu hastalığa geç teşhis konulduğu zaman akciğerlerin önemli bir kısmı fonksiyon kaybına uğramış oluyor. Dünya KOAH Günü münasebetiyle hem KOAH’a dikkat çekmek hem de solunum güçlüğü çeken ve bu hastalığın başlangıç safhasında olanları saptamaya yönelik bir çalışma gerçekleştirdik” dedi.
PERSONEL VE VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ TEST YAPILDI
Daha çok sigara bağımlılarında görülen KOAH, son derece sinsi bir şekilde ilerliyor. Hastalığın başlangıç evresinde tedavisi ve ilerlemesinin engellenmesi mümkün. Mamak Belediyesi’nin girişinde personel ve vatandaşlara yönelik ücretsiz yapılan teste katılan herkese solunum durumunu gösterir bir çıktı verildi. Teste katılan vatandaşlar ayrıca KOAH hakkında bilgilendirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!