Kantinlere sıkı denetim

Güncelleme Tarihi:

Kantinlere sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 13:34

Kantinlere sıkı denetim

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- SİNCAN Zabıtası, öğrencilerin daha sağlıklı kosullarda beslenmesı ıcın kantinleri mercek altına aldı, denetımlerini sıklaştırdı. Ekiplerce yapılan denetimlerde, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri, hijyen kurallarına uygunluk, yangın ile ilgili tedbirler, sağlık karnesi, küşat ve ruhsat gibi evraklar kontrol edildi. 
GAZLI, YAĞLI GIDALARA SON
Zabıta ekipleri tarafından sık sık denetlenen kantinlerde gazlı içecek, kızartma ve cips gibi besin değeri düşük aynı zamanda obeziteye ve dengesiz beslenmeye sebep olabilecek gıda ve içeceklerin satılmasına da izin verilmiyor. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için kantinlerde ayran, süt, taze sıkılmış meyve suyu, meyve ve yoğurt gibi kalsiyum ve vitamin deposu ürünlerin satılması sağlanıyor. Zabıta ekipleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye uymayan kantincileri önce uyarıyor, tekrarı halinde ise idari yaptırım uyguluyor. 
VELİLER DENETİMDEN MEMNUN 
Öğrenci velisi Ayla Bağdat, denetimlerin yerinde ve zamanında bulduklarını ifade ederek “Çocuklarımızın sağlığı açısından bu tür denetimlerin yapılması çok doğru bir karar. Kantinlerin temiz ve hijyenik olması biz veliler için çok önemli. Çünkü bir mikrop çocuğumuzun sağlığı açısından önemli sorunlar çıkartabilir. Bu tür denetimleri çok doğru buluyoruz" diye konuştu. 
Belediye Başkanı Mustafa Tuna, öğrencilerin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Halk sağlığı ve özellikle çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı gelişimleri için, denetimlerimize eğitim kurumlarını da dahil ettik. Okul kantinlerindeki kontrollerimizle geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmaya, çocuklara ve işletmecilere doğru, bilinçli tüketim alışkanlıkları kazandırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!