Kanpolat ödülü Eryiğit ve Yalçın’ın oldu

Güncelleme Tarihi:

Kanpolat ödülü Eryiğit ve Yalçın’ın oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2010 00:00

YAŞAMA 2004 yılında 25 yaşındayken veda eden tiyatro oyuncusu Arda Kanpolat anısına düzenlenen ödülün sahipleri bu yıl Mavi Sahne yapımı Suertea’nın oyuncusu Ömer Eryiğit ile Devlet Tiyatroları’ndan Gonca Yalçın oldu.

Devlet Tiyatroları’ndan yapılan açıklamaya göre, Kanpolat ailesince karşılanan 5 bin dolar karşılığı Türk Lirası ve Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü belgesinden oluşan ödül, bu kez beşinci kez verilecek.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Sevda Şener, Ayşegül Yüksel, Akif Yeşilkaya, Ayfer ve Yücel Kanpolat’ın yer aldığı seçici kurul, 1 Haziran 2009-31 Mayıs 2010 tarihleri arasında görev aldıkları oyunlara göre değerlendirme yaparak ödülün Gonca Yalçın ile Ömer Eryiğit arasında paylaştırılmasına karar verdi.
Ödül töreni 8 Aralık’ta
Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun” oyunundaki performansıyla Gonca Yalçın ile Mavi Sahne yapımı “Suertea” adlı oyundaki başarılı yorumu ile Ömer Eryiğit, ödüllerini 8 Aralık’ta Akün Sahnesinde düzenlenecek törenle alacak.
Tören, Rüştü Asyalı’nın yönetip başrolünü üstlendiği “Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaralarından Onbir Tablo” adlı oyunun öncesinde gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!