Kanlı koltuk kavgasında mahkeme kararını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Kanlı koltuk kavgasında mahkeme kararını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 00:00

Kırıkkale’nin Hacılar beldesinin eski Belediye Başkanı Memduh Bodur’un öldürülmesiyle ilgili açılan davada mahkeme, sanık Bülent Koyuncu’ya 24 yıl hapis cezası verirken, suikast planladığı iddia edilen eski başkan Erdal Erdoğan da 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

HACILAR Belediye Başkanı Bodur’un Mart 2010’da öldürülmesiyle ilgili, 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Emre Yönder, Mehmet Çengel, Erdal Erdoğan, Cengiz Erdoğan, Bülent Koyuncu, tutuksuz sanık Harun Deniz ile sanık ve müşteki avukatları katıldı.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, tutuklu sanıkların isnat edilen suçu işlediklerine dair kuvvetli şüphelerin bulunduğunu, cezalandırılması istenen ceza maddeleri ve miktarları dikkate alındığında tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanık avukatları da sanıkların beraatini talep etti.
Verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Süleyman İnce kararı açıkladı.

Sanık Bülent Koyuncu’yu “tasarlamak suretiyle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın eylemini “haksız tahrik altında gerçekleştiğini” kabul ederek, cezasını 24 yıl olarak belirledi.

Eski başkan da hapise

Mahkeme, Koyuncu’yu ruhsatsız tabanca bulundurmak suçundan da 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Bodur’un öldürülmesinin ardından belediye başkanlığı koltuğuna oturan Erdal Erdoğan da, Emre Yönder, Mehmet Çengel ve Cengiz Erdoğan’la birlikte Koyuncu’yu Memduh Bodur’u öldürmeye azmettirdikleri gerekçesiyle 16’şar yıl 8’er ay hapis cezasına mahkum edildi.

Emre Yönder, Mehmet Çengel, Abdurrahman Arslan, Erdal Erdoğan ve Cengiz Erdoğan ruhsatsız silah bulundurmak suçlamasından 10’ar ay hapis ve 500’er TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Mevlüt Karayel, Ayhan Tuncel, Harun Deniz ve Salih Tanrıverdi üzerine atılı suçlardan beraat etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!