Kanada milli günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kanada milli günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2009 00:00

Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Marc Bailey, ülkesinin milli günü nedeniyle bir resepsiyon verdi. Kanadalı şarkıcı Matt Masters’ın konser verdiği gecede, büyükelçinin eşi Raja Bailey, konuklara hasırdan şapka dağıttı.

Büyükelçiliğin Gaziosmanpaşa’daki rezidansının tadilatta olması nedeniyle İncek’teki geçici konutta verilen resepsiyona Büyükelçi Bailey, eşi Raja Bailey’le birlikte ev sahipliği yaptı. Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Peter Doyle, İsrail Büyükelçisi Gabby Levy, Umman Büyükelçisi Mohammed Nasser Al Wohaibi, Polonya Büyükelçisi Marcin Wilczek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda yabancı misyon temsilcisi de katıldı.

Özgürlükler ülkesi

Türkiye ve Kanada milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda Büyükelçi Bailey bir konuşma yaptı. İki ülke arasındaki ortak projelerden bahseden Bailey, Atatürk’ün “Yurtta Culh, Cihanda Sulh” sözünü benimseyen Türkiye ile yakın dost olduklarını söyledi. Kanada’nın renk, dil, din ya da etnik köken ayrımı yapmayan bir özgürlükler ülkesi olduğunu belirten Bailey, ülkesinin çok kültürlülüğü barındırdığını ifade etti.

Kovboy müziği

Gecede yapılacak olan etkinlikler hakkında konukları bilgilendiren büyükelçinin eşi Raja Bailey de, resepsiyona katılanlara teşekkür ederek, sahneden davetlilere hasır şapka dağıttı. Oldukça güzel bir akşamda gerçekleşen resepsiyon Kanadalı şarkıcı Matt Masters’ın konseriyle sona erdi. 10 yıldır geleneksel Kanada kovboy müzikleri yapan Masters, konuklara müzik ziyafeti sundu. Resepsiyon, koyu sohbetler eşliğinde geç saatlere dek sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!