Kanada elçiliğinde horon sesleri

Güncelleme Tarihi:

Kanada elçiliğinde horon sesleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 00:00

Kanada Milli Günü, Büyükelçi Marc Bailey ve eşi Raja Bailey’in verdiği resepsiyonla kutlandı. Çok sayıda yabancı misyon temsilcisinin katıldığı gecede, Karadeniz horon ekibi gösteri yaptı.

Haberin Devamı

Resepsİyon Türk ve Kanada milli marşlarının okunmasıyla başladı. Gecede konuşma yapan Marc Bailey, iletişim ve işbirliği sayesinde, herkes için daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyleyerek, “Türkiye, merkezi konumu, artan genç nüfusu ve ekonomik güçlenmesinin ardındaki sağlam yönetim ile bize çok güzel olanaklar sunuyor. Biz de bu olanakları Türkiye ve Türk insanıyla olan ilişkimizi pekiştirerek ve Türkiye’ye dost elimizi uzatmaya devam ederek daha da fazla değerlendirmeyi arzuluyoruz. Barış, güvenlik ve uyum, Türkler ve Kanadalıların paylaştıkları ortak değerlerin temellerini oluşturuyor. Kanada, Türkiye ile olan ilişkilerini geliştirmeye ve tıpkı NATO, Birleşmiş Milletler, G20, Afganistan, Haiti ve Balkanlar’da olduğu gibi, işbirliği içinde çalışmayı sürdürecektir” dedi.

Haberin Devamı

Büyükelçi horon tepti

Konuşmanın ardından Kanadalı keman sanatçısı Gillian Boucher sahne aldı. Boucher, geleneksel ve lirik tarzda müzikleriyle büyük beğeni kazandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Boucher ve kemençe sanatçısı Ali Turgut, aynı sahneyi paylaştı. İki sanatçı Karadeniz ezgileriyle davetlilere keyifli anlar yaşattı. Boucher ve Turgut’a, Ankara Horon Kulübü de, danslarıyla eşlik etti. Büyükelçi Marc Bailey ve eşi Raja Bailey de, dansçılarla birlikte horon tepti. Gece boyunca dans eden ve oldukça mutlu
görünen Raja Bailey, diğer konukları da dansa çağırdı. Keman sanatçısı Boucher de, geceye geleneksel Karadeniz kıyafetleriyle devam etti.

Kimler katıldı

Resepsİyona çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, askeri yetkililer ve davetliler katıldı. Geceye katılanlar arasında Sağlık Bakanı Recep Aktağ, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, Avustralya Büyükelçisi Peter Doyle, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Fransa Büyükelçisi Bernard Emie, Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin, Ürdün Büyükelçisi Faris Mufti gibi isimler bulunuyordu.

Herşeyle yakından ilgilendi

Kanada Milli Günü, geçtiğimiz yıl büyükelçilik rezidansının tadilatta olması nedeniyle İncek’teki geçici konutta yapılmıştı. Yenilenen haliyle rezidans, ilk kez böylesine geniş bir davetli topluluğunu ağırladı.
Tek tek ilgilendi
Resepsiyon, son günlerin en renkli diplomatik davetleri arasına girdi. Gecenin bu kadar başarılı geçmesinin baş mimarlarından biri de sefire
Raja Bailey’di. Bailey, süslemelerden ikramlara kadar bütün hazırlıklarla yakından ilgilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!