Kampüse mavi yol

Güncelleme Tarihi:

Kampüse mavi yol
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2020 01:31

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kamu ve özel üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler, öğretim görevlileri ve çalışanların sağlıklı yaşam için bisiklet kullanmasını teşvik etmek amacıyla kampüs içlerine bisiklet yolu projesi başlattı.

Haberin Devamı

İlk bisiklet yolu, Başkent Üniversitesi Bağlıca Yerleşkesi’nde yapıldı. Gidiş-dönüş toplam 4.4 kilometrelik bisiklet yolu kısa sürede tamamlandı. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Büyükşehir görevlilerine teşekkür ederek şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Mansur Yavaş’ın üniversite rektörleriyle geçen haftalar içinde yapmış olduğu toplantıda üniversitelerle Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli konularda iş birliği yapması yönünde görüş birliğine vardık. Sayın Başkan, üniversite kampüsleri içinde bisiklet yollarının yapılması projesini gündeme getirdi. Kısa süre içinde de Büyükşehir ekipleri kampüsümüz içinde bisiklet yolunu bitirdi. Bu proje kampüslerin sadece akademik süreler içerisinde değil hafta sonları da öğrencilerimiz ve ailelerinin rahatlıkla bisiklet kullanabileceği daha yaşamsal hale gelmesini sağlayacak.”

Kampüse mavi yol


SIRADA GAZİ, ODTÜ VE THK KAMPÜSLERİ VAR

Haberin Devamı

Diğer üniversitelerle yapılan görüşmeler sonrası Gazi Üniversitesi kampüsünde yaklaşık 2.6 kilometre, ODTÜ kampüsünde yaklaşık 2.9 kilometre, Türk Hava Kurumu Üniversitesi kampüsünde ise 1.2 kilometrelik bisiklet yolunun yapımına başlanması kararlaştırıldı. Kampüs alanlarında yapılacak bisiklet yolları, tek yönlü ve gidiş-geliş şeklinde hizmet verecek. ODTÜ-Hacettepe arası bisiklet yolu ile Bilkent Üniversitesi kampüs içi bisiklet yolu yapımı için görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Kampüse mavi yol



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!