Kamerunlu kursiyerlere her dalda eğitim imkanı

Güncelleme Tarihi:

Kamerunlu kursiyerlere her dalda eğitim imkanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2007 00:00

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile Gazi Mesleki Eğitim Merkezinin iş birliğiyle Kamerun’dan gelen 26 kişilik grup, aralarında "tekstil moda tasarımı", "otomotiv" ve "elektrik teknisyenliği"nin de yer aldığı branşlarda, merkez bünyesinde eğitim almaya başladı.

Gazi Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Aksoy, "Afrika’ya Açılım Eylem Planı" çerçevesinde yapılan çalışmada, bu ülkelerden gelenlere, uzman kadro ile uygulamalı ve teorik olarak ders verdiklerini belirtti. Bu yıl eylül ayında da Nijerya’dan gelen bir gruba eğitim verdiklerini hatırlatan Aksoy, projenin ikinci grubu olan Kamerun’dan gelen konukları ağırlamaya başladıklarını bildirdi. Eğitim verilen grupta, aralarında Çalışma ve İstihdam Bakanlığı danışmanı, belediye başkan yardımcısı, okul müdürü, işletmeci ve öğrencilerin de yer aldığını ifade eden Aksoy, "Bu ülkeden oto teknisyenliği, elektrik teknisyenliği ve tekstil meslek dallarından 16, diğer mesleklerden de 10 Kamerunlu kursiyer bulunuyor" dedi.

GEZİLER DÜZENLENDİ : Kursiyerlerin, Türkiye’deki teknolojiye hayran kaldıklarını ve etkilendiklerini bildiren Aksoy, şunları kaydetti: "Afrika ülkeleri, uygulamalı ve teorik dersler alarak Türkiye’nin teknolojide çağı yakalayan tablosundan yararlanıyorlar. Tekstil moda tasarımı, otomotiv ve elektrik teknisyenliği branşlarındaki eğitim kapsamında, merkezde hem teorik ders alındı hem de çeşitli fabrikalara geziler düzenlendi. Gezi kapsamında Anıtkabir, Ankara Kalesi, şehir turu, Ayaş-Beypazarı gezisi, Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi, Sincan Organize Sanayi Bölgesi ve alanımızı içeren çeşitli işletmeler, fabrikalar gezildi. Kurs bitiminde sertifika alacak katılımcılar edindikleri bilgi ve tecrübeleri ülkelerinde uygulayacakları gibi ders de verecekler."

Verilen eğitim doyurucu

Çalışma ve İstihdam Bakanlığı Danışmanı Sophie Novıdjol, Ankara’ya ilk kez geldiklerini ve çok beğendiklerini belirterek, aldıkları eğitimi ülkelerinde uygulayacaklarından dolayı memnun olduklarını söyledi. İki ülke arasında karşılıklı iş birliği olanaklarının araştırılmasının çabası içinde olduklarını ifade eden Novıdjol, "Gerek tekstil, gerekse otomotiv ve elektrik alanında aldığımız eğitim çok doyurucu. Türkiye’nin bu sektörlerde içinde bulunduğu konum çok iyi. Biz de buna yetişmenin çabasındayız. Tüm çalışmayı ilgili bakanlığımıza rapor halinde sunacağım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!