Kalkınmadaki en büyük engel kayıt dışı ekonomi

Güncelleme Tarihi:

Kalkınmadaki en büyük engel kayıt dışı ekonomi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

Vergi Müfettişleri Derneği Başkanı Aykut Güleç ile bir araya gelen Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak, ekonomide kayıt dışı ile ivedilikle mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisinin vergi konusu olduğunu belirten Sarıtoprak, vergi sisteminin aksayan kısımlarının bir an önce düzeltilmesi ve kayıt dışı ekonomiyle etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Caydırıcı cezalar getirilmeli

Ülke kalkınmasının önündeki en büyük engelin kayıt dışı ekonominin olduğunu ifade eden Sarıtoprak, “Kayıt dışı ekonominin büyüklüğü, halen net olarak tahmin edilememektedir. Kayıt dışılık ülkemizin sosyal refaha ulaşmasını güçleştirmektedir. Keza, kayıt dışılığın önlenip, vergi kaçıranlara caydırıcı cezalar getirilmesinde yarar görüyoruz. Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Gelir Vergisi tasarısının bir an önce yasalaşmasını da bekliyoruz” dedi. Başkan Güleç ise kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulmasının önemine değinerek, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla yapılan çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!